Do torebek zwykle używane są herbaty produkowane metodą CTC ( czyli crush, tear and curl, tzn. zgnieć, poszarp i zwiń) polegającą na zastosowaniu maszyn, które zgodnie z nazwą prasują zwiędłe liście herbaty, następnie je rozrywają, zwijają i suszą. Tak przygotowane liście mają postać granulek podobnych do ziaren kawy rozpuszczalnej. Firma Marboc wzbogaca herbatę przeznaczoną do torebek o mieszanki klasycznych herbat produkowanych metodą tradycyjną. Metoda ta polega na ułożeniu liści herbaty w zacienionym miejscu na świeżym powietrzu, gdzie następuje ich więdnięcie. Zwiędnięte liście są następnie ręcznie zwijane. W trakcie zwijania "puszczają sok" i zaczynają fermentować. Od tego, jak długo trwa fermentacja, zależy rodzaj herbaty. Następnie liście się suszy i herbata jest gotowa do pakowania. W ten sposób herbata zachowuje swój smak i aromat.
Przed zakupem zapoznaj się z regulaminem.Więcej informacji: Poczta: [zasłonięte]@gmail.com