Zielona Chińska herbata związana w kształt postaci, symbolizującej buddyjskie bóstwo Guanyin. Zaparzona herbata ukazuje 2 kwiaty : żółte i czerwony. Napar jasny, delikatny z lekkim kwiatowym aromatem. Zielona herbata: Nie jest poddawana procesowi fermentacji. Świeżo zebrane liście są wstępnie suszone, zwijane, potem umieszczane w gorących rondlach i przypiekane, aby nie dopuścić do fermentacji. Następnie herbata jest powtórnie zwijana lub tylko pozostawiona do wyschnięcia. Herbaty zielone posiadają właściwości zdrowotne chroniące organizm przed nowotworami, są bogate w witaminy, sole mineralne oraz garbniki, które korzystnie wpływają na układ pokarmowy pobudzjąc procesy trawienne oraz oczyszczają organizm z toksyn. Sposób Parzenia: Jest to herbata, którą zaparza się w wyjątkowy sposób oraz można tę czynność powtarzać kilkakrotnie. Temperatura wody ma wynosić od 70-85 stopni Celsjusza. Czas parzenia 5 do 7 minut.