|
LAPACHO - Herbata Inków
Naturalny antybiotyk + źródło minerałów, dobra na odporność, chroni przed objawami grypy itp.
Właściwości:
- Duża zawartość żelaza, wapnia, manganu i magnezu.
- Pobudza żołądek do emisji soków trawiennych.
- Napar bogaty w lapachol - środek stosowany w leczeniu raków złośliwych.
- Oczyszcza organy wewnętrzne i krew z toksyn.
- Ma działanie antywirusowe, antygrzybiczne i antybakteryjne.
- Obniża poziom cukru we krwii.
- Stosowany w walce z pasożytami.
- Wspomaga leczenie chorych na leukemię, niedokrwistość, stwardnienie tętnic, alergię, grzybicę, astmę, nieżyty oskrzeli i żołądka, zapalenie wątroby i nerek, owrzodzenie dwunastnicy.
Przeciwskazania: La Pacho nie powinno być stosowane przez kobiety w ciąży i karmiące piersią, a także przez osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe!
Na początku przyjmowania mogą wystąpić nudności i bóle brzucha - z czasem powinny ustąpić, ponieważ są one wynikiem detoksyfikacji organizmu. Jeżeli jednak po paru dniach nie ustąpią należy odstawić napar.
Użytkowanie : Na każde 200ml wody przypada jedna łyżka kory. Wodę zagotować, dodać korę i na wolnym ogniu dalej gotować przez 10-15minut. Następnie odcedzić. Aby zauważyć efekty należy pić dwie szklanki dziennie.
|