Charakterystyka:
HIBISKUS - znany również pod nazwą ketmia szczawiowa, malwa sudańska, karkade, egipska czerwona herbata. Używana także jako składnik herbat smakowych, napojów, mieszanek ziołowych. Nadaje piękną czerwoną barwę i kwaskowaty smak. Kwiaty mają słodko kwaśny smak i mało wyczuwalny zapach. To bogactwo cennej witaminy C. Dlatego napar hibiskusa z dodatkiem miodu często polecany jest w okresie przeziębień i grypy. Przyśpiesza przemianę materii, działa antybakteryjne.
Można go pić samego, bądź w połączeniu z Twoją ulubioną herbatą. Już jeden "kwiatuszek" nada odpowiedniego charakteru Twojej herbacie. Hibiskus jest lekki i wydajny... zdrowy i przepyszny! W upalne dni polecam jako napar schłodzony. Dodany do zwykłego szampana nada mu wyrafinowanego smaku i uczyni z niego trunek z najwyższej półki, a ponadto zaskoczy ciekawym widokiem.
Ciekawostka: kwiat hibiskusa kwitnie tylko jeden dzień.
Właściwości:
- Obniża ciśnienie krwi
- Wzmacnia odporność organizmu, pomocna przy przeziębieniu, gorączce
- Działa kojąco, przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wzmacnia wątrobę
- Wyjątkowo cenne źródło cennej wit. C, wapnia, witamin i soli mineralnych
- Przyśpiesza przemianę materii, leczy zaparcia i zaburzenia trawienia, oczyszcza organizm, polecany w diecie odchudzającej
- Ma działanie antybakteryjne, moczopędne, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie,
- Pomaga w stanach wyczerpania organizmu
Sposób przygotowania:
1-1,5 łyżeczki suszu zalać wrzątkiem (200ml), parzyć 7-10 min.
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Dołączony klips umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie. W naszej ofercie znajdziesz także kolorowe torebki, które możesz zakupić, gdy zależy Ci na ozdobnej formie opakowania (np. na prezent).