Herbatka Bocianek
Herbatka Bocianek to produkt dla matek karmiących spełniający ich specyficzne potrzeby: wsparcie laktacji, dostarczenie potrzebnych witamin, mikro- i makroelementów, ułatwienie trawienia matce i dziecku.
Nasiona kminku, nasiona anyżku, nasiona kopru włoskiego - działają mlekopędnie, ułatwiają trawienie, przeciwdziałają kolkom i wzdęciom u dzieci.
Liść melisy, liść rutwicy, liść kozieradki - działają mlekopędnie, relaksująco, pobudzają przemianę materii
Liść pokrzywy - działa wzmacniająco, bogate źródło witaminy A, K, B i C, żelaza i innych soli mineralnych
Owoc jabłka, owoc jeżyny, owoc dzikiej róży - pobudzają przemianę materii, bogate źródło witaminy C i soli mineralnych, poprawiają walory smakowe
|
Skład:
|
nasiona kminku, nasiona anyżku, nasiona kopru włoskiego, liść melisy, liść rutwicy, liść kozieradki, liść pokrzywy, owoc jabłka, owoc jeżyny, owoc dzikiej róży.
|
Stosowanie, uwagi: |
1 saszetkę herbatki Bocianek zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Spożywać 3-5 razy na dobę po szklance. Słodzenie ziół nie wpływa negatywnie na ich właściwości.
Herbatka BOCIANEK została przebadana w następujących instytucjach:
- Instytut Roślin i Przetworów Zielarskich w Poznaniu, Pracownia Pestycydów
- Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Białymstoku, Pracownia Badań Mikrobiologicznych Żywności, Wody i Przedmiotów Użytku oraz Sekcja Badań Żywności, Przedmiotów Użytku i Struktury Żywienia
- Instytut Żywności i Żywienia, Zakład Wartości Odżywczych Żywności
Na podstawie wyników badań przeprowadzonych w wyżej wymienionych instytucjach herbatka BOCIANEK została pozytywnie zaopiniowana przez Instytut "Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka".
Herbatka BOCIANEK ma szczególnie wysoką wartość biologiczną i prozdrowotną. Do wyprodukowania Herbatki Bocianek użyto roślin zebranych ręcznie ze stanu naturalnego w specjalnej, ekologicznej strefie lub w gospodarstwach ekologicznych, w których nie używa się żadnych nawozów sztucznych ani chemicznych środków ochrony roślin.
|