Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Herbata Czerwona Smakowa Cynamonowo-jabłkowa HIT!

02-02-2015, 21:48
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 6.99 zł     
Użytkownik E-zdrowie24
numer aukcji: 4960038245
Miejscowość Rudzica
Wyświetleń: 1   
Koniec: 02-02-2015 21:32:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Platnosci

Przyjmujemy płatności:

  • przelewem bankowym
  • przelewem elektronicznym
  • pobranie
  • przy odbiorze w siedzibie firmy
Konto bankowe

Konto bankowe ALIOR BANK:
07 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000
4[zasłonięte]818 17

Dostawa

Firma Kurierska

Poczta Polska

Odbiór Osobisty

Herbata Czerwona
Cynamonowo-jabłkowa
6,99zł/50g

Opis

Po jej zaparzeniu natychmiast otoczy nas przyjemny aromat jabłek i cynamonu.

Przygotowywany w procesie półfermentacji Pu-erh potrzebuje kilku lat by trafić do naszych domów. Gotowy napar posiada mocną, czerwonobrązową barwę i nabiera charakterystycznego, korzennego posmaku, przeplatanego nutami cynamonu i jabłek.

Nie można również zignorować wręcz bajecznych właściwości medycznych jakie herbata ta posiada. Niezwykły wpływ na ludzki metabolizm badali przez dłuższy czas Francuzi dochodząc do interesujących wniosków. Udowodniono między innymi, że 9 na 10 pacjentów regularnie spożywających Pu-erh zdołało stracić na wadze od ponad 3 do niemal 11 kg. Amerykanie nadali więc tej odmianie tytuł „słynnego zabójcy tłuszczu”.

Pochodzenie

Pu-erh jest jednym z najstarszych gatunków herbacianych znanych człowiekowi. W Chinach, skąd pochodzi, przygotowywany jest od ponad 17 wieków. Nietrudno w to uwierzyć. W prowincji Junnan, gdzie uprawia się ten gatunek herbaty, do dziś rośnie prastare drzewo zwane Qingdao, którego wiek szacuje się na, bagatela, 2000 lat. Z liści zrywanych z jego gałęzi od niepamiętnych czasów wytwarza się doskonałej jakości napar.

Jak zaparzyć?

Istnieją dwie podstawowe metody zaparzania herbaty Pu-erh. Do przygotowania naparu stosujemy od pół do jednej łyżeczki suszu na filiżankę, bądź do dwóch na szklankę. Taką ilość herbaty zalewamy lekko przestudzonym wrzątkiem (ok. 96 0 C) i pijemy.

Druga metoda, pozwalająca uzyskać napój o delikatniejszym, odmiennym smaku i intensywności polega na zalaniu suszu przestudzonym wrzątkiem i odlaniu uzyskanego naparu. Dopiero drugie parzenie pozwoli nam bowiem uzyskać pożądany efekt. Zaparzanie nie powinno trwać dłużej niż 5-7 minut.

Pamiętajmy także, by w miarę możliwości nie słodzić czerwonych herbat. Biały cukier eliminuje bowiem wiele dobroczynnych efektów płynących ze spożywania naparów przygotowanych z tej odmiany.

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Pamiętaj za przesyłkę płacisz tylko raz

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

galeria aukcji