Herbata Czerwona Pu-erh Medium 50g
5,10zł/50g
Chińska herbata określana jako czarna – po kolorze listków, jednak w krajach europejskich zyskała miano herbaty czerwonej – po kolorze naparu. Herbata poddawana jest wyjątkowo długiemu procesowi fermentacji, jej kolor w ostatecznej fazie przybiera szkarłatną barwę. Najczęściej sprzedawana w formie sypkiej lub w torebkach, jednak nie mniej popularne są formy herbaty prasowanej w kostkach czy gniazdach. Herbata im jest starsza tym lepsza. Pochodzi z prowincji Yunnan, a jej historia sięga dynastii Tang czyli lat 618 – 907!
Herbata zwana jest „zabójcą tłuszczu”: obniża zawartość tłuszczu w organizmie, wspomaga procesy trawienne, reguluje poziom cholesterolu, wzmacnia cały organizm, łagodzi skutki picia alkoholu, wspomaga pracę wątroby. Ma właściwości moczopędne, wzmacnia i uszczelnia ścianki naczyń krwionośnych, hamuje rozwój nowotworów w ich początkowych stadiach.
Chińska czerwona herbata o „gęstym”, intensywnym naparze oraz ziemistym smaku i aromacie.
Parzenie:
1/2 – 1 łyżeczkę na filiżankę, zalać wodą o temperaturze 95 – 100 stopni Celsjusza (może być to wrzątek, należy jednak chwilę zaczekać by nie był to biały wrzątek), parzyć 3 – 4 minuty. Można parzyć 3 razy.
Dane firmy
- 792-[zasłonięte]-036
- [zasłonięte]@gmail.com
Zawa Marcin Zawacki
Ul. Felińskiego 4/8
41-908 Bytom
Dostawa
Regulamin
- Zamówienia realizowane są w dni robocze, najczęściej w ciągu 24 godz. od terminu wpłynięcia płatności, w wyjątkowych sytuacjach maksymalny czas realizacji wynosi 2 dni, - Reklamacje dotyczące uszkodzeń mechanicznych przesyłki powstałych podczas transportu będą rozpatrywane tylko i wyłącznie po sporządzeniu protokołu szkodowego podpisanego przez odbiorcę i dostawcę przesyłki.