Charakterystyka:
"MORDERCA TŁUSZCZU"
Herbata czerwona Pu-erh, która ze względu na swoje właściwości, zwana jest "mordercą tłuszczu" o cytrusowej nucie z dodatkiem cytryny, zdrowotnego grzyba herbacianego Kombucha (kombucza), który od wieków pomaga ludziom na całym świecie. Jest "fabryką chemiczną", która zmienia herbatę i cukier w orzeźwiający i zdrowy napój. Oczyszcza krew, działa wzmacniająco na organizm, leczy wiele schorzeń, pielęgnuje urodę, odchudza.
Orzeźwia, motywuje do działania, pomaga spalić zbędne kilogramy.
Chińska herbata czerwona Pu Erh wywodzi się z prowincji Yunnan, gdzie do dziś jest produkowana. Przechodzi specjalny proces produkcji, który wciąż stanowi tajemnicę plantatorów, by w etapie końcowym cieszyć smakosza dość specyficznym aromatem (ziemisty posmak zbliżony do smaku herbat czarnych z Yunnanu) i właściwościami. Pita przez osoby chcące pozbyć się zbędnych kilogramów, ale i tych, którzy szukają środka na wyrównanie cholesterolu, bądź zwyczajnie - smaku dla siebie. Mogą ją też pić osoby szczupłe, gdyż jest to herbata "inteligentna" - pomaga spalić tylko nadmiar tkanki tłuszczowej.
Właściwości herbaty czerwonej:
- Wspomaga odchudzanie (wspomaga pracę wątroby, pobudza trawienie)
- Powoduje spadek wagi, dzięki temu, że zmniejsza wchłanianie tłuszczów w jelitach
- Wyrównuje cholesterol
- Obniża ciśnienie krwi, uspokaja
- Pomocna, po spożyciu alkoholu (obniża jego poziom we krwi), łagodzi skutki spożycia alkoholu
- Normalizuje masę ciała
- Gasi pragnienie
- Wzmacnia organizm
- Poprawia pamięć
- Zawiera cynk, mangan, selen i witaminę C
Właściwości grzyba herbacianego kombucha:
- wzmacnia układ immunologiczny, pomaga w zapobieganiu przeziębień, mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych, reguluje przemianę materii, reguluje ciśnienie krwi, odtruwa organizm, wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej, przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej), zmniejsza objawy menopauzy, dodaje siły i poprawia koncentrację, wzmacnia organy: serce, siłę widzenia, stawy, skórę oraz włosy, łagodzi objawy reumatyzmu, zmniejsza ryzyko nowotworów, efektywnie pobudza ślinę i soki trawienne w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit, wpływa kojąco na układ nerwowy, skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami, pomaga w leczeniu łuszczycy, zmniejsza poziom cholesterolu, łagodzi objawy migreny.
Sposób przygotowania:
1-1,5 łyżeczki herbaty (2-5g) zalewamy wrzątkiem (200ml) i parzymy 3min. Po tym czasie liście odcedzamy od naparu. Herbata parzona w ten sposób działa pobudzająco, im dłużej liście zostają w naparze, tym bardziej napar traci działanie pobudzające.
Te same liście można zaparzać nawet do 4 razy, pamiętaj jednak, by za każdym razem zwiększać czas parzenia o ok. 30sek.
Herbaty czerwonej nie powinniśmy słodzić, ale możemy wzbogacić ją owocami lub przyprawami tworząc swoje smaki. Można też ją schłodzić i podawać z kostkami lodu. Stwórz swój własny przepis na ulubioną herbatę!
Pamiętaj: w tworzeniu nowych smaków ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia ;-)
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Dołączony klips umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie. W naszej ofercie znajdziesz także kolorowe torebki, które możesz zakupić, gdy zależy Ci na ozdobnej formie opakowania (np. na prezent).