50 GRAMÓW CZERWONEJ HERBATY PU-ERH MEDIUM (KILKULETNIA) Z DODATKIEM GRZYBA HERBACIANEGO "KOMBUCHA"
Opis:
- Świetna jakościowo herbata Czerwona Pu-erh Medium (kilkuletnia) z dodatkiem grzyba herbacianego Kombucha, kawałkami limonki oraz aromatem cytrynowym. Herbata dzięki dodatkom ma delikatny wręcz aksamitny smak o lekkiej limonkowej nucie. Jest ciekawą propozycją ze względu na dodatek jakim jest kombucha. Herbaty czerwone powinny być pite bez dodatku cukru, jednak w tym przypadku słodząc herbatę można zaobserwować ciekawe zjawisko jakim jest zagęszczanie się napoju (jak bardzo rozrzedzony kisiel). Grzyb kombucha potrzebuje cukru by uruchomić proces fermentacji i wytworzyć kwas mlekowy. Informacja wyszperana w sieci: (Kwas mlekowy L(+) zawarty w napoju z Kombuchy posiada właściwości oczyszczające, detoksykacyjne i wzmacniające. Innymi produktami metabolizmu Kombuchy są: kwas octowy, kwas glukozy, kwas węglowy, witaminy B1, B2, B3, B6, B12 oraz enzymy). Zachęcam do poznania tego niezwykłego połączenia. Herbata o typowym mahoniowym kolorze, wyraźnym aromacie i delikatnym smaku limonkowym. Jest wyjątkowo aksamitna. Polecam.
Właściwości:
- Wzmacnia układ immunologiczny,
- Mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
- Cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),
- Wzmacnia organy: serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,
- Zawiera duże ilości cennych aminokwasów i biopierwiastków.
Sposób Parzenia:
- Herbaty czerwone można parzyć na dwa sposoby. To indywidualnie trzeba znaleźć ten właściwy dla siebie.
1) Na 1 filiżankę stosuje się 1 łyżeczkę, na szklankę - 2 łyżeczki suszu. Woda o temperaturze 96 stopni Celsjusza, a czas parzenia od 3 do 5 minut.
2) Herbatę należy zalać wodą o temperaturze 96 stopni Celsjusza, po czym od razu wodę tę zlać. Tak przelany susz zalewamy ponownie wodą o tej samej temperaturze i parzymy od 3 do 5 minut.
Ważne:
- Herbaty czerwone można parzyć od 3 do 5 razy za każdym wydłużając czas. Pierwsze parzenie 3-4 minuty. Ta herbata zmienia walory smakowe po dodaniu cukru.
Skład:
- Czerwona Pu-erg Medium,
- Kawałki Limonki,
- Grzyb Herbaciany Kombucha,
- Aromat Limonkowy.
PS
Kupując na moich aukcjach za minimum 160 zł. cały towar zostanie wysłany do Ciebie na nasz koszt.
Zobacz co inni piszą o współpracy ze mną :
Kup już teraz. Satysfakcja gwarantowana!!!
Cena:
7,99
Dziękuję i zapraszam na pozostałe aukcje:
Mariusz Kurzawa