Charakterystyka:
Czerwona herbata Pu-Erh z grzybem herbacianym Kombucha wzbogacona dodatkami w 5 wariantach do wyboru (po zakupie proszę podać wybrany smak):
1. Skórka cytryny liofilizowanej, aromat cytrynowy (na zdjęciu),
2. Owoc żurawiny liofilizowanej na syropie klonowym, aromat żurawinowy,
3. Owoc wiśni liofilizowanej, aromat wiśniowy,
4. Owoc truskawki liofilizowanej, aromat truskawkowy,
5. Owoc maliny liofilizowanej, aromat malinowy.
Grzyb Kombucha składa się z bakterii i i specjalnej kultury drożdży. Napój z Kombuchy posiada właściwości detoksykacyjne, oczyszczające, regenerujące i wzmacniające organizm, odchudza. Daje poczucie orzeźwienia.
Herbata czerwona jest herbatą półfermentowaną, a szczególnym uznaniem wśród herbat czerwonych, cieszy się fermentowana bardzo powoli chińska Pu-Erh.
Zalety picia czerwonej herbaty:
- Wspomaga dietę odchudzającą, przyspiesza metabolizm, niszczyciel tłuszczu,
- Wspomaga pracę wątroby,
- Oczyszcza organizm,
- Obniża poziom cholesterolu,
- Łagodzi skutki spożycia alkoholu,
- Wzmacnia organizm.
Skład:
- herbata czerwona Pu-Erh,
- wybrany dodatek i aromat.
Sposób parzenia:
1 łyżeczkę herbaty na jedną filiżankę. Zalewamy wodą o temperaturze ok. 95 stopni i zostawiamy na ok. 3 minuty. Możliwe jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści.
KOSZT DOSTAWY: