Pu Erh Fresh to wyjątkowa, czerwona herbat z miętą syryjską, pomarańczą i skórką cytryny, mocna w smaku. Pita po każdym posiłku doskonale wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.
Skład: Pu Erh, mięta syryjska, kawałki pomarańczy, skórka cytrynowa, aromat owoców cytrusowych.
Sposób parzenia
Zaparzać 3-5 minut w temperaturze 90–100°C. Parzenie Pu-Erh odbywać się może wielokrotnie, bo herbata ta w każdym kolejnym parzeniu oddaje do naparu inne dobroczynne substancje. Właściwości herbaty Czerwonej „Pu-Erh” -Pomaga w spalaniu tłuszczu -Reguluje poziom cholesterolu -Zmniejsza ryzyko nowotworów -Oczyszcza organizm Herbata czerwona – przechodzi dodatkowy proces fermentacji i leżakowania ( pu-erh może „dojrzewać” nawet 50 lat). Jej charakterystyczną cechą jest bardzo silny zapach i smak. Uważana jest za herbatę mającą bardzo korzystny wpływ na zdrowie. Z tego względu np. w czasach dynastii Tang picie herbaty pu-erh było przywilejem cesarza. Wyjątkowa skuteczność herbaty czerwonej w walce z tłuszczem potwierdzają badania naukowe. Zawiera wiele związków mineralnych i mikroelementów, teinę, mangan, wapń, fluor, olejki eteryczne i białka.