Licytując 1 sztukę kupujesz 50g herbaty, chcąc zamówić większą ilość zamów więcej "sztuk"
Nazwa Pu erh pochodzi od nazwy miejscowości leżącej w prowincji Yunnan. Jest to herbata określana na zachodzie jako czerwona. Inne nazewnictwo to dojrzewająca, postarzana. Wszystko za sprawą specjalnego procesu określanego potocznie leżakowaniem. Tradycyjnym sposobem dojrzewania listków Pu erh jest przechowywanie ich w specjalnie skonstruowanych zacienionych pomieszczeniach o ściśle kontrolowanej wysokiej temperaturze i wilgotności, aby mógł nastąpić proces fermentacji z udziałem pozytywnych drobnoustrojów. Długość okresu leżakowania od kilku do nawet kilkudziesięciu lat świadczy o jakości herbaty i jej właściwościach zdrowotnych.
Parzy się ją w temp. 95 stopni C przez ok. 7 minut. Te same liście można parzyć do 3 razy wydłużając czas parzenia o 1-2 minut.
Herbaty tej nie należy, słodzić gdyż cukier neutralizuje większość jej właściwości.
Herbata Pu erh pomaga w zwalczaniu nadwagi, uszczelnia naczynia krwionośne, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn, działa pobudzająco na wątrobę, wzmacnia system odpornościowy.
Po szerszy asortyment zapraszamy do sklepu
www.filizankaorientu.pl