Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Herbata czerwona MILK OOLONG ODCHUDZANIE 25 g

26-01-2015, 20:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4 zł     
Użytkownik ambasadaherbaty
numer aukcji: 4939038809
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 9   
Koniec: 26-01-2015 20:15:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha












Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy:
 
    • Paczka do 2 kg- 13 zł
    • Paczka pobraniowa do 2kg - 18zł
 
 
    • Kurier Przedpłata - 17
    • Kurier Pobranie - 21
 
 
PACZKOMATY
    Płatne z góry - 9,90 zł

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.

Możliwość zwrotu lub wymiany towaru do 10 dni (nie dotyczy licytacji).

 
 
    


 Milk Oolong to herbata częściowo fermentowana, o mlecznym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Oolong (ulung) zwana jest również herbatą niebieską lub szmaragdową, jest to półfermentowanej herbaty Chińskiej z prowincji Fujian i Guangdong. Herbatę oolong (ulung) można rozpoznać po barwie zaparzonego liścia, jego ciemniejsze brzegi, które uległy fermentacji przypominają liść czarnej herbaty, pozostała znacznie jaśniejsza część liścia wygląda jak liść herbaty zielonej.

Sposób parzenia

Zaparzać wrzątkiem 95-100°C przez około 3-5 minut . Po wskazanym czasie listki oddzielić od naparu. Można parzyć nawet 4 razy.

Podobnie jak inne rodzaje herbat, konsumpcja herbaty oolong jest związana z kilkoma potencjalnymi właściwościami zdrowotnymi

-Zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia
-Reguluje poziom cukru
-Wspiera spalanie tłuszczu
-Zmniejsza ryzyko nowotworów
-Zmniejsza ciśnienie krwi

Herbata Oolong – jest nazywana „półfermentowaną”. Produkowana jest w Chinach. Liście, zaraz po zebraniu, pozostawione są na słońcu, a kiedy zwiędną, zbiera się je i wytrząsa w bambusowych koszach w celu obtarcia brzegów, aż do momentu, kiedy zyskają kolor żółtawy. Wtedy poddaje się krótkiej fermentacji i procesowi palenia. Liście tej herbaty nigdy nie są połamane przez skręcenie, są zawsze całe. Mają intensywny, trochę korzenny aromat i zapach. Jak wszystkie herbaty jest bogata w związki mineralne i przeciwutleniacze.