Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Herbata Czerwona African Queen odchudzająca sprawd

03-12-2014, 10:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 6.80 zł     
Użytkownik E-zdrowie24
numer aukcji: 4763032285
Miejscowość Rudzica
Wyświetleń: 4   
Koniec: 03-12-2014 10:13:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Platnosci

Przyjmujemy płatności:

  • przelewem bankowym
  • przelewem elektronicznym
  • pobranie
  • przy odbiorze w siedzibie firmy
Konto bankowe

Konto bankowe ALIOR BANK:
07 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000
4[zasłonięte]818 17

Dostawa

Firma Kurierska

Poczta Polska

Odbiór Osobisty

Herbata Czerwona
African Queen
6.80zł/50g

Opis

Jej smak i aromat przywodzą na myśl tropikalny, ciepły dzień spędzany wśród szumu fal i pachnących drzew pomarańczowych. Wonny bukiet dopełnia zapach płatków bławatka i nagietka.

Ta wyjątkowo smaczna herbata, wzbogacona pomarańczową, orientalną nutą to wyśmienita propozycja na jesienny, deszczowy wieczór. Podobnie jak każdy Pu-erh, także African Queen posiada niezwykły wpływ na metabolizm, przyspieszając i ułatwiając trawienie, zwalczając tłuszcz oraz nieprzyjemne uczucie ciężkości, doznawane po sutych posiłkach. Według badań prowadzonych przez amerykańskich naukowców odmiana ta, to wierny i skuteczny sprzymierzeniec w walce z nadwagą.

Przygotowywany w procesie półfermentacji Pu-erh potrzebuje kilku lat by trafić do naszych domów. Gotowy napar posiada mocną, czerwonobrązową barwę i nabiera charakterystycznego, korzennoziemistego posmaku.

Pochodzenie

Pu-erh jest jednym z najstarszych gatunków herbacianych znanych człowiekowi. W Chinach, skąd pochodzi, przygotowywany jest od ponad 17 wieków. Nietrudno w to uwierzyć. W prowincji Junnan, gdzie uprawia się ten gatunek herbaty, do dziś rośnie prastare drzewo zwane Qingdao, którego wiek szacuje się na, bagatela, 2000 lat. Z liści zrywanych z jego gałęzi od niepamiętnych czasów wytwarza się doskonałej jakości napar.

Jak zaparzyć?

Istnieją dwie podstawowe metody zaparzania herbaty Pu-erh. Do przygotowania naparu stosujemy od pół do jednej łyżeczki suszu na filiżankę, bądź do dwóch na szklankę. Taką ilość herbaty zalewamy lekko przestudzonym wrzątkiem (ok. 96 0 C) i pijemy. Druga metoda, pozwalająca uzyskać napój o delikatniejszym, odmiennym smaku i intensywności polega na zalaniu suszu przestudzonym wrzątkiem i odlaniu uzyskanego naparu. Dopiero drugie parzenie pozwoli nam bowiem uzyskać pożądany efekt. Zaparzanie nie powinno trwać dłużej niż 5-7 minut. Pamiętajmy także, by w miarę możliwości nie słodzić czerwonych herbat. Biały cukier eliminuje bowiem wiele dobroczynnych efektów płynących ze spożywania naparów przygotowanych z tej odmiany.