Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Herbata czarna TROPIKALNA 100g - WYPRZEDAŻ!!

12-02-2015, 7:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 7 zł     
Użytkownik Dzimenss
numer aukcji: 5051410375
Miejscowość częstochowa
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 2   
Koniec: 12-02-2015, 7:54
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

Zwykły przelew

96 1160 [zasłonięte] 2[zasłonięte]2020002 [zasłonięte] 008861 Millennium Bank

Płacę z Allegro

Paczka pocztowa priorytetowa 13,00zł

Paczka pocztowa ekonomiczna 11,00zł

Przy zakupie na kliku naszych aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz.

WYPRZEDAŻ PO LIKWIDACJI SKLEPU!!!

Herbata czarna TROPIKALNA 100g

Czarna herbata jest najpopularniejsza ze wszystkich herbat. Pochodzi głównie z plantacji w Indiach, Chinach i Afryce. Wytwarzana jest z liści zielonej herbaty, poddawanych długiemu procesowi produkcji składającemu się z 4 etapów: więdnięcie liści, zwijanie, fermentacja i suszenie. Pełna fermentacja jest tym co wyróżnia czarne herbaty spośród innych herbat. Napar ma jasno lub ciemnoczerwoną barwę, dlatego Chińczycy nazywają ją czerwoną herbatą. Smak zależy od kraju pochodzenia, plantacji i czasu zbioru. Najbardziej znane czarne herbaty to Darjeeling, Assam i Cejlon. Sposób parzenia czarnej herbaty zależy od konkretnego gatunku i stopnia rozdrobnienia suszu. Generalnie, czarną herbatę parzymy w proporcji jednej łyżeczki ( ok. 2.5g) na każde 200 ml wody, przy czym parząc w dzbanku należy dodać jedną łyżeczkę suszu ekstra. Średni czas parzenia to około 3,5 minuty w temperaturze około 95°C. Jeżeli mamy ochotę na napar pobudzający należy parzyć krótko czyli ok 3 min, wydłużając czas parzenia otrzymamy napar o charakterze relaksującym.


Skład: herbata czarna, papaya, saflor, aromat owoców tropikalnych.