Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HERBATA CZARNA KLASYCZNA YUNNAN SEMI GOLD

16-02-2015, 21:39
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5.50 zł      Aktualna cena: 5.50 zł     
Użytkownik zbytki-zabytki
numer aukcji: 5004243070
Miejscowość ŁÓDŹ
Licytowało: 1    Wyświetleń: 13   
Koniec: 16-02-2015, 21:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

O mnie Aukcje Komentarze Dodaj do ulubionych Napisz do nas
Kontakt
Zbytki i Zabytki
Krzysztof Taraskiewicz
ul. Wygodna 26/110
94-024 Łódź
NIP: 499[zasłonięte]041-04
tel.: 602[zasłonięte]288 (pn. - pt. 12-20)
Nie odpowiadamy na SMSy!
mail: [zasłonięte]@plonaca-zyrafa.pl
Regulamin

Przed zakupem koniecznie zapoznaj się z regulaminem.

W przypadku pytań lub wątpliwości dotyczących przedmiotu, sposobu wysyłki, płatności czy czegokolwiek innego - najpierw zapoznaj się z odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania [FAQ]. Jeśli interecująca Cię kwestia nie została tam poruszona - zadaj nam pytanie przed zakupem!

Herbaty

Więcej herbat i akcesoriów do nich:

aukcje

Tak pakujemy nasze herbaty:

zdjęcia opakowań

Witamy na naszych aukcjach!

Herbata czarna

niearomatyzowana

Yunnan semi gold

1 sztuka = 50g netto

Yunnan semi gold - chińska czarna herbata z prowincji Junnan.



Sposób parzenia:

Herbatę zalewamy wodą o temperaturze 95-100°C, parzymy przez ok. 2-3 minuty.


Za każde kupione 10 sztuk herbaty - 1 dodatkowa, wybrana losowo, gratis!



Herbata czarna
- by uzyskać ten rodzaj herbaty liście herbaciane poddaje się procesom więdnięcia, skręcania, fermentacji i suszenia. Czarna herbata wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia krążenie oraz, dzięki dużej zawartości teiny, działa pobudzająco. Długie parzenie powoduje wydzielanie z liści garbników, które mogą zmniejszać ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje raka - jednak sprawiają one również, że taki napar będzie gorzki.

Yunnan semi gold - to herbata pochodząca z prowincji Junnan w Chinach, o wyraźnym, lekko ostrym i nieco ziołowym smaku i mocnym aromacie. Jej cechą charakterystyczną jest dodatek jaśniejszych listków (tzw. tipsów) o złotawym kolorze.

Herbaty czarne należy parzyć 2-3 minuty, zalewając wodą o temperaturze ok. 95°C. Napar będzie zawierał dużo teiny, a przez to działał pobudzająco. Dłuższe parzenie spowoduje wydzielenie się neutralizujących teinę garbników - taki napar nie będzie już pobudzający i będzie bardziej gorzki.

Zapraszamy do zakupów!