Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Herbata czarna CYTRYNOWA 25 g

27-12-2014, 19:56
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3.80 zł     
Użytkownik ambasadaherbaty
numer aukcji: 4844251490
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 20    Wyświetleń: 3   
Koniec: 27-12-2014 20:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha












Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy:
 
    • Paczka do 2 kg- 13 zł
    • Paczka pobraniowa do 2kg - 18zł
 
 
    • Kurier Przedpłata - 17
    • Kurier Pobranie - 21
 
 
PACZKOMATY
    Płatne z góry - 9,90 zł

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.

Możliwość zwrotu lub wymiany towaru do 10 dni (nie dotyczy licytacji).

 
 
   
Cytrynowa to mocny, zdecydowany, charakterystyczny smak dla herbaty czarnej i bogaty aromat z dodatkiem skórki cytryny i trawy cytrynowej.

Skład: Czarna herbata, skorka cytryny, trawa cytrynowa, naturalny aromat cytrynowy.

Sposób parzenia

Zaparzać wrzątkiem 95-100°C przez około 3-5 minut . Po wskazanym czasie listki oddzielić od naparu, gdyż wydzielające się do naparu garbniki sprawią , że napar będzie gorzki i zahamują wchłanianie magnezu i żelaza- mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Właściwości zdrowotne herbaty czarnej

  • Zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca
  • Może obniżać ciśnienie
  • Zmniejsza poziomy złego cholesterolu
  • Może pomóc osobom z cukrzycą
  • Podnosi poziom energii i zwiększa koncentrację

Herbata czarna – pochodzi z plantacji indyjskich, chińskich i afrykańskich. Szczególnie aromatyczna herbata pochodzi z Darjeeling, okręgu w północnych Indiach. Proces produkcji składa się z czterech etapów: więdnięcia, zwijania, fermentowania i suszenia. Czarna herbata jest poddawana procesowi pełnej fermentacji. Napar może mieć ciemny intensywny kolor albo żywy, czerwony. Zawiera duże ilości teiny o silnym stymulującym działaniu, minerały i przeciwutleniacze chroniące przed chorobami serca, miażdżycą i nowotworami, flawonoidy przeciwdziałające zakrzepom krwi i dużą dawkę fluoru, chroniącą zęby przed próchnicą.