Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Herbata Ceylon gruboliściasta 100 g

25-03-2015, 10:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.95 zł     
Użytkownik tes42
numer aukcji: 5166982609
Miejscowość Łęczna
Wyświetleń: 5   
Koniec: 25-03-2015 09:55:14
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 8.00 do 17.00
 
telefon
722 [zasłonięte] 668
 
 
email
[zasłonięte]@arposleczna.pl
 
 
godziny otwarcia
Pon - Pt 8 - 17
  
 
adres

Arpos Sp. j.
Ul. Pasternik 8
21-010 Łęczna

 
WYSYŁKA 
Przedmioty wysyłamy do 48 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
 POCZTEX 48
  • Paczka - 10
  • Paczka pobraniowa - 14
 

a) wymiary paczki: 8x38x64 cm, waga do 10 kg - cena 10,00 zł

b) wymiary paczki: 19x38x64 cm, waga do 20 kg - cena 12,00 zł

c) wymiary paczki: 41x38x64 cm, waga do 30 Kg – 13,00 zł.

Przy zakupach powyżejj 300 zł br.

Przyjmujemy płatności

PL 95 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]2060002 [zasłonięte] 011220

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.

 
 

Herbata Ceylon grubo liściasta 100 g

 

produkt 100 % naturalny- herbata czarna grubo liściasta.

 

Czarna herbata charakteryzuje się jasno lub ciemnoczerwonym naparem o bardzo przyjemnym,

jednak ulotnym aromacie. Tylko ciepła czarna herbata ma właściwy sobie smak i taką właśnie powinno się ją spożywać.

Do czarnych herbat możemy zaliczyć Assam i Cejlon pochodzące z Sri Lanki, aromatyczną Dareeling (północne Indie)

i wiele wiele innych gatunków z plantacji położonych w Chinach, Indiach i Afryce.

 

Herbaty tego rodzaju wytwarzane są z liści fermentowanej herbaty zielonej.

Procesy, którym poddawane są zebrane zielone liście znacznie się różnią w zależności od regionu,

jednak można wyróżnić parę podstawowych etapów obróbki: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie.

 

Parzenie herbaty czarnej:

Aby napar zachował najlepsze właściwości smakowe i unikalny aromat herbatę należy zaparzyć w ogrzanym wrzącą

wodą, a następnie do sucha wytartym porcelanowym czajniczku używając miękkiej wody doprowadzonej

do stadium „białej wody”. Stadium „białej wody” to moment, gdy woda wrze już na tyle, że pęcherzyki

pary nadają jej biały kolor.

 

Kraj pochodzenia: Wietnam

 

Termin przydatności do spożycia: 12.2016