Herbata Biała Pai Mu Tan Songxi ORGANIC! 20g
Pai Mu Tan (Biała Piwonia, Bai Mu Dan) - pochodzi z Fujianu, wytwarzana z pąków i młodych liści odmian krzewów „da bai” i „shui xian bai”. Zbierane wiosną pędy składają się z jednego pąka i dwóch liści. Kształtem przypominają one kwiat peonii, której herbata ta zawdzięcza swoją nazwę. Liście tej herbaty mają szarozielony kolor z lekko żółtym odcieniem i są od spodu pokryte białym meszkiem. Napar posiada harmonijny smak i złoty kolor, z akcentem bieli i szarości. Najlepsze herbaty tego gatunku odznaczają się naturalnym kształtem liścia i wielką ilością białych włosków (Bai Hao). Jasnożółty napar odznacza się lekko kwiecistym, ziołowo - orzeszkowym aromatem. W smaku gładki jak jedwab. Picie takiej herbaty codzienność czyni świętem.
Zapobiega próchnicy i chorobom dziąseł!
Posiada certyfikat czystości biologicznej!
Naszym Zdaniem:
Zdecydowanie Biała Herbata z najwyższej półki.
Przygotowanie:
Parzyć 3 razy w temperaturze 75-85st.C, maksymalnie 5-9 minut, potem oddzielić listki od naparu. Gdy listki pozostawimy w naparze, herbata będzie niesmaczna i bez aromatu.
(Woda w 3-4 min po zagotowaniu osiąga 90°C , w 12-14 min spada do 75°C)
Oprogramowanie sStore