Oferowana przez nas herbata PAI MU TAN jest herbatą białą pochodzenia chińskiego. Zapakowana jest w estetyczną metalową puszkę o gramaturze 50 g Data przydatności do spożycia: czerwiec 2014 r
Herbata biała należy do herbat lekko-fermentowanych, jest rarytasem wśród herbat, a produkuje się głównie w Chinach. Surowiec białej herbaty to młode, wiosenne pączki herbaty. Pączki mają odcień srebrnawy, wyglądają jakby miały szron na powierzchni. Główni przedstawiciele tego gatunku to Baimudan (PAI MU TAN), Baihaoyinzhen.
Jeśli chodzi o proces przetwarzania to młode pączki herbaciane przechodzą tylko dwa etapy: więdnięcia i suszenia. Zwłaszcza proces więdnięcia jest kluczowy, w zależności od klimatów ten proces może się odbyć w pomieszczeniu lub poza. Rejon słynący z produkcji białej herbaty to prowincja Fujian.
Wyjątkowość produkcji herbaty białej polega na tym, iż podczas przetwarzania enzymy nie są zniszczone, nie występuje proces utlenienia. Herbata zachowuje swój naturalny zapach, a napar jest jaskrawy i świeży.
Temperatura parzenia: najlepiej w zakresie 80-85º C, nie może być wrzątek.
Naczynia do parzenia: najlepiej używać przezroczystych kubków lub dzbanków. Trzy gramy herbaty wystarczy na jedna porcję, 2 minuty po zalaniu wody herbata jest gotowa do picia.
Firma Sunrise Imp. and Exp. Corp. powstała w 1995 roku, była jedyną firmą w tym okresie importującą herbatę z Chin. Posiadamy w Chinach własne ogrody herbaciane oraz fabrykę dzięki czemu gwarantujemy najwyższą jakość herbaty i konkurencyjne ceny. SUNRISE IMP. and EXP. CORP Sp z o.o. ulica Marywilska 34 E 03-228 Warszawa Dane kontaktowe: telefon (22)[zasłonięte]61404 faks (22)[zasłonięte]61410 [zasłonięte]@sunrisetea.com.pl Na zakupiony przez Państwa towar wystawiamy fakturę lub paragon.