HERBAPOL LUBLIN len mielony 400 g
LEN MIELONY produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanej odmiany lnu
złotego bogatego w mikro- i makroelementy, białka, substancje śluzowe oraz błonnik.
Spożywanie zmielonych nasion lnu, w przeciwieństwie do całych nasion siemienia
lnianego, pozwala na pełne wykorzystanie przez organizm człowieka ich cennych właściwości.
Wskazania:
LEN MIELONY stanowi wartościowe, a jednocześnie szybkie i łatwe uzupełnienie
codziennej diety w podstawowe składniki odżywcze. Odpowiedni proces
technologiczny eliminuje charakterystyczny oleisty posmak lnu oraz
obniża wartość energetyczną spożywanych nasion
Dawkowanie:
W zależności od potrzeb:
do bezpośredniego spożycia:
na ciepło: 1 łyżeczkę lnu zalać 1 szklanką gorącej wody lub mleka;
mieszać energicznie ok. 1 minuty do uzyskania lekko zagęszczonej konsystencji,
spożywać od razu lub po przestudzeniu.
na zimno: 1 łyżeczkę lnu dodać do soku owocowego, jogurtu, naparu ziołowego i
wymieszać, lub dodać do lodów, owoców lub innego deseru, musli, płatków śniadaniowych.
do przyrządzenia zup i sosów zamiast mąki:
len rozrobić z niewielką ilością wody, sosu lub zupy; dodać do potrawy, zagotować.
Należy zapoznać się z treścią ulotki przed zastosowaniem leku.
Data ważności: 01.2013
|