Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HEMP organiczne niełuskane nasiona konopi 50 g

02-06-2014, 18:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 14 zł     
Użytkownik Ekologiczny24_pl
numer aukcji: 4208518873
Miejscowość Warszawa
Licytowało: 1    Wyświetleń: 104   
Koniec: 02-06-2014 18:41:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

w godzinach: 11-17
 698 [zasłonięte] 611
[zasłonięte]@ekologiczny24.pl
 

JSRB Pharma
Ul. Jana Kazimierza 62
piętro II pokój 212

01-248 Warszawa 

PŁATNOŚĆ

 

mBank

28 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 747585

IdeaBank

32 1950 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0010627 [zasłonięte] 614902

.

.FAKTURA VAT NA ŻYCZENIE KLIENTA, DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA KLIENT OTRZYMUJE PARAGON FISKALNY.  

 

WYSYŁKA 

Wysyłka tylko na terenie Polski !!!

Po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie bankowym. 

INFORMACJE O ODBIORZE OSOBISTYM NA STRONIE O MNIE

 

 

 

OPIS PRODUKTU

HEMP 

Organiczne niełuskane nasiona konopi 50 g

Czołowi badacze i lekarze uważają, że nasiona konopi są jednym z pokarmów o największej zawartości substancji odżywczych na ziemi. Niełuskane nasiona konopi zawierają czyste białkooraz są źródłem żelaza, wit.E, kwasów omega-3 i GLA. Aktualny raport finansowany przez rząd Kanady podaje, że białko zawarte w konopiach składa się w 66% z wysokiej jakości białka edestyny i właśnie w nasionach konopi występuje najwyższa zawartość tego białka w porównaniu z innymi roślinami na ziemi. Konopie zawierają również 3 razy więcej wit.E niż len.

NIEŁUSKANE NASIONA KONOPI są doskonałym źródłem kwasów omega -3, -6 w idealnych proporcjach

Ponieważ ludzki organizm sam nie wytwarza niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT należy je przyjmować regularnie w diecie. Szacuje się, że ponad 90% Amerykanów przyjmuje zbyt mało kwasów omega-3 występujących w nasionach lnu, orzechach włoskich, chia i nasionach konopi, a stanowią one jedne z najważniejszych kwasów tłuszczowych.

NNKT to tzw. „dobre tłuszcze”, które lekarze zalecają jako element zdrowej, zbilansowanej diety. Niełuskane nasiona konopi to w 45% „dobre tłuszcze”: w idealnych proporcjach kwas alfa-linolenowy omega-3, kwas linolowy omega-6, „super” kwas stearydynowy omega-3 i „super” kwas gamma-linolenowy omega-6. Są również bogatym źródłem wit.E i żelaza oraz zawierają 33% białka. Jakość kwasów omega-3 jest bardzo istotna i może być zmniejszona przez tlen, wysoką temperaturę i światło. Dlatego należy spożywać świeże nasiona i po otwarciu przechowywać w szczelnym, ciemnym opakowaniu i chłodnym miejscu np. lodówce. 
Te nasiona konopi są przetwarzane w niskiej temperaturze. Podczas uprawy nie są stosowane ani pestycydy ani środki chwastobójcze.

Zalety

Niełuskane nasiona konopi to w 45% “dobre tłuszcze”: w idealnych proporcjach kwas alfa-linolenowy omega-3, kwas linolowy omega-6, „super” kwas stearydynowy omega-3 i „super” kwas gamma-linolenowy omega-6. Są również bogatym źródłem wit.E i żelaza oraz zawierają 33% białka. Jakość kwasów omega-3 jest bardzo istotna i może być zmniejszona przez tlen, wysoką temperaturę i światło. Dlatego należy spożywać świeże nasiona i po otwarciu przechowywać w szczelnym, ciemnym opakowaniu i chłodnym miejscu np. lodówce.

Zalecane zastosowanie

Nasiona konopi przypominają ziarna sezamu i mają pyszny orzechowy smak zbliżony do orzeszków piniowych lub ziaren słonecznika.

Składniki

Czyste niełuskane nasiona konopi

Właściwości

Dobre dla dzieci, kobiet w ciąży, poprawiają wytrzymałość organizmu, dodają energii, zawierają kwasy omega-3 i omega-6 oraz białko

Przechowywanie

Po otwarciu przechowywać w lodówce

 

Konopie: pradawna i fascynująca roślina

Pochodzenie

Produkcja konopi rozpoczęła się w Centralnej Azji tysiące lat temu. Były one od dawien dawna używane jako pożywienie (ich nasiona), a także jako źródło włókna do wytwarzania ubrań, lin i sieci.

Zaskakujący dla niektórych może być fakt, że konopie przemysłowe pochodzą z Kanady. Jako pierwszy uprawiał je Champlain, odkrywca Kanady, w Port Royal i Québecu.

W 1606r. francuski botanik Louis Hebert jako pierwszy zajął się uprawą konopi w Północnej Ameryce w Port Royal, (obecnie Nowa Szkocja). A w 1801r. wicegubernator prowincji Górna Kanada, w imieniu Króla Anglii, rozdał farmerom nasiona konopi.

Uprawa konopi na włókna w niektórych regionach trwała do XX w. Również nasiona konopi były od dawien dawna stosowane w Kanadzie: imigranci ze Wschodniej Europy, którzy osiedlili się na preriach, sprowadzili nasiona konopi, posiali i stosowali do produkcji świeżego oleju, pieczenia i tradycyjnych potraw. Podobnie, Kanadyjczycy pochodzący z Chin przez długi czas jedli konopie będące źródłem zdrowia i substancji odżywczych. 70-80 lat temu konopie były zakazane w Kanadzie i USA, gdyż mylono je z innymi rodzajami konopi. Dlatego często są nazywane konopiami przemysłowymi, aby rozróżnić je od innych odmian. W Kanadzie wszystkie uprawy komercyjnych odmian konopi podlegają regulacjom prawnym opartym na badaniach, aby zachować i zapewnić tożsamość genetyczną roślin. Po 50 latach w 1998r. uprawa konopi była ponownie dozwolona, przywracając związek kraju z tą fascynującą rośliną.

Historia genetyczna

W botanice konopie należą do gatunku konopi siewnych Cannabis sativa L. (Cannabaceae), do którego zaliczane jest ponad 500 odmian. Marihuana to ich daleki kuzyn. Zgodnie z regulacjami prawnymi konopie posiadają mniej niż 0,3 % tetrahydrokannabinolu (THC), która jest główną substancją psychoaktywną marihuany. Dlatego nie mogą być stosowane w leczeniu. Ponadto THC powstaje w naskórku rośliny, a nie nasionach.


ŻYCZYMY UDANYCH ZAKUPÓW!!!

X