Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HACCP sklep, pizzeria ,gastronomia wysyłka e-mail

21-01-2012, 11:52
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 36 zł      Najwyzsza cena licytacji: 36 zł     
Użytkownik justysia79
numer aukcji: 2049263378
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 63   
Koniec: 24-01-2012 17:03:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM!

 

Przedmiotem aukcji jest profesjonalna Dokumentacja systemu HACCP wraz z Księgą GMP/GHP.

 

Jest to gotowa dokumentacja systemu HACCP wraz z GHP/GMP dla sklepu, lub hurtowni spożywczej, pizzerii, fast - food lub gastronomii gdzie są opisane i wypełnione wszystkie druki dla Księgi HACCP i dla GMP/GHP, wystarczy wpisać tylko swoje dane. ( koszt za jeden egzemplarz). Dla sklepu uwzględniony jest cały asortyment (nabiał, pieczywo, mięso, warzywa, owoce, mrożonki itp.) dla gastronomii opisane potrawy zupy, wyroby mączne, potrawy mięsne, surówki itp. Dla fast - food opisane :zapiekanki, hamburger, hot - dog, tortilla, kebab, frytki itp.

 

Jestem z wykształcenia Technologiem Żywności oraz skończyłam Studia Podyplomowe „Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym” i uzyskałam uprawnienia w zakresie zarządzania jakością w przemyśle żywnościowym ze szczególnym uwzględnieniem: GMP, GHP, HACCP, TQM, certyfikacji, akredytacji, auditów oraz wybranych zagadnień z zakresu prawa żywnościowego i technologii żywności.


System opracowany przeze mnie jest mojego autorstwa nie był kopiowany od nikogo - jak twierdzi konkurencja - i jest wyłącznie moją własnością.



 

KSIĘGA NA PŁYCIE CD.

 

OPIS:

 

KSIĘGA HACCP

 

1. część wstępna

 

1.1 prezentacja firmy

1.2 struktura organizacyjna

1.3 Zarządzenie dotyczące powołania wdrożeniowego Zespołu ds. HACCP

1.4 Zadania zespołu ds. HACCP

1.5 Zakres wdrożenia systemu

1.6 Polityka bezpieczeństwa żywności

1.7 Terminologia

1.8 Szkolenia personelu

 

2. część zasadnicza

 

2.1 Rejestr dostawców surowców i dodatków do żywności

2.2  Specyfikacja surowców i dodatków do żywności

2.3 opis wyrobu gotowego

2.4. ogólny schemat procesu produkcji w zakładzie gastronomicznym

2.5 schematy procesów technologicznych

2.6 Lista potencjalnych zagrożeń

2.7 Drzewko decyzyjne wg Codex Alimentarius

2.8 Analiza zagrożeń w procesie obrotu artykułami żywnościowymi

2.9 Identyfikacja CCP

2.10 Punkty kontrolne CP

2.11 Procedury weryfikacji systemu HACCP

2.12 ustanowienie dokumentacji i sposobów przechowywania zapisów

2.13 procedura zmian w Księdze HACCP

2.14 Zestawienie aktualnych aktów prawnych

 

3. instrukcje dla gastronomii

 

3.1 INSTRUKCJA

PRZYJĘCIA URZĘDOWEJ KONTROLI OSÓB WIZYTUJĄCYCH KUCHNIĘ

3.2 INSTRUKCJA

HIGIENY OSOBISTEJ PRACOWNIKÓW

3.3 INSTRUKCJA

HIGIENICZNEGO KORZYSTANIA Z WC

3.4 INSTRUKCJA

MYCIA I DEZYNFEKCJI RĄK

3.5 INSTRUKCJA

HIGIENY NA STANOWISKU PRACY W KUCHNI

3.6 INSTRUKCJA

MYCIA I DEZYNFEKCJI POMIESZCZEŃ KUCHNI

3.7 INSTRUKCJA

MYCIA I DEZYNFEKCJI POMIESZCZEŃ TOALET

3.8 INSTRUKCJA

KONSERWACJI MASZYN I URZĄDZEŃ

3.9 INSTRUKCJA

MYCIA I DEZYNFEKCJI MASZYN

3.10 INSTRUKCJA

ROZMRAŻANIA, MYCIA I DEZYNFEKCJI URZĄDZEŃ CHŁODNICZYCH I ZAMRAŻAREK

3.11 INSTRUKCJA

MYCIA OKAPU NAD STANOWISKIEM SMAŻENIA

3.12 INSTRUKCJA

WYMIANY TŁUSZCZU I MYCIA PATELNI ELEKTRYCZNEJ

3.13 INSTRUKCJA

PRZYJĘCIA SUROWCÓW I MATERIAŁÓW POMOCNICZYCH ORAZ SPOSOBU ICH MAGAZYNOWANIA

3.14 INSTRUKCJA

POSTĘPOWANIA Z SUROWCEM MIĘSNYM

3.15 INSTRUKCJA

POSTĘPOWANIA Z MĄKĄ

3.16 INSTRUKCJA

HIGIENY TRANSPORTU WYROBÓW GOTOWYCH

3.17 INSTRUKCJA

POSTĘPOWANIA Z DOSTAWCAMI

3.18 INSTRUKCJA

ZABEZPIECZENIA KUCHNI PRZED SZKODNIKAMI

3.19 INSTRUKCJA

POSTĘPOWANIA Z TOWAREM WYCOFANYM

3.20 INSTRUKCJA

ZAOPATRZENIA ZAKŁADU W WODĘ

3.21 INSTRUKCJA

USUWANIA ŚMIECI I ODPADÓW

3.22 INSTRUKCJA

MAGAZYNOWANIA OWOCÓW I WARZYW

3.23 INSTRUKCJA

OBSŁUGI FRYTKOWNICY

3.24 INSTRUKCJA

OBSŁUGI GRILLA ELEKTRYCZNEGO

3.25 INSTRUKCJA

DZIAŁANIA PIECA KONWEKCYJNEGO

3.26 INSTRUKCJA

OBSŁUGI WILKA

3.27 INSTRUKCJA

OBSŁUGI KUCHNI GAZOWYCH

 

PROCEDURA USUWANIA ODPADÓW ŻYWNOŚCIOWYCH

PROCEDURA KONTROLI TEMP. WEWNĄTRZ GOTOWYCH PRODUKTÓW

PROCEDURA WYCOFANIA Z OBROTU ŻYWNOŚCI NIEODPOWIADAJĄCEJ JAKOŚCI ZDROWOTNEJ

PROCEDURA OBSŁUGI OSOBY NIEPEŁNOSPRAWNEJ Z PSEM PRZEWODNIKIEM W RESTAURACJI

 

  instrukcje dla sklepu

3.1 INSTRUKCJA 

PRZYJĘCIA URZĘDOWEJ KONTROLI OSÓB WIZYTUJĄCYCH SKLEP

3.2 INSTRUKCJA

ZACHOWANIA HIGIENY PRZEZ PRACOWNIKÓW SKLEPU SPOŻYWCZEGO

3.3 INSTRUKCJA

HIGIENICZNEGO KORZYSTANIA Z WC

3.4 INSTRUKCJA

MYCIA I DEZYNFEKCJI RĄK

3.5 INSTRUKCJA

MYCIA I DEZYNFEKCJI POMIESZCZEŃ TOALET

3.6 INSTRUKCJA

ROZMRAŻANIA, MYCIA I DEZYNFEKCJI URZĄDZEŃ CHŁODNICZYCH I ZAMRAŻAREK

3.7 INSTRUKCJA

PRZYJĘCIA SUROWCÓW I MATERIAŁÓW POMOCNICZYCH ORAZ SPOSÓB ICH MAGAZYNOWANIA

3.8 INSTRUKCJA

HIGIENY TRANSPORTU WYROBÓW GOTOWYCH

3.9 INSTRUKCJA

POSTĘPOWANIA Z DOSTAWCAMI

3.10 INSTRUKCJA

ZABEZPIECZENIA SKLEPU PRZED SZKODNIKAMI

3.11 INStRUKCJA

POSTĘPOWANIA Z TOWAREM WYCOFANYM

3.12 INSTRUKCJA

ZAOPATRZENIA ZAKŁADU W WODĘ

3.13 INSTRUKCJA

MYCIA I DEZYNFEKCJI MASZYN

3.14 INSTRUKCJA

USUWANIA ŚMIECI, ODPADÓW

3.15 INSTRUKCJA

MAGAZYNOWANIA OWOCÓW I WARZYW

 

4. Rejestr i karty wykonywanych czynności

 

4.1  rejestr pracowników zapoznanych z instrukcjami Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP)

4.2 karta dopuszczenia pracownika w danym dniu do pracy

4.3. rejestr środków dezynfekcyjno - higienicznych

4.4  Rejestr stosowanych w kuchni środków higieniczno dezynfekcyjnych

4.5 harmonogram oraz podstawowe wytyczne czyszczenia wyposażenia pomieszczeń

4.6 plan przeglądów i remontów maszyn, urządzeń i instalacji

4.7 książka przeglądów i remontów maszyn i urządzeń

4.8 rejestr zgłoszeń awarii

4.9 karta odbioru urządzenia po naprawie

4.10 rejestr zewnętrznej kontroli

4.11 rejestr mycia okapu nad kuchniami

4.12 Rejestr rozmrażania, mycia i dezynfekcji zamrażarek

4.13 Rejestr rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych

4.14 Rejestr wycofania i zniszczenia towaru

4.15  Protokół szkolenia okresowego wewnętrznego pracowników

4.16 Protokół szkolenia zewnętrznego pracowników

4.17 Karta reklamacji towaru

4.18 karta kontroli wewnętrznej

4.19 karta kontroli karmników deratyzacyjnych

4.20 karta kontroli chwytaczy gryzoni

4.21 rejestr dostaw towaru


 

darmowe zdjęcia na aukcje Allegro

 

HACCP sklep, pizzeria ,gastronomia wysyłka e-mail