WITAM!
Przedmiotem aukcji jest profesjonalna Dokumentacja systemu HACCP wraz z Księgą GMP/GHP.
Jest to gotowa dokumentacja systemu HACCP wraz z GHP/GMP dla sklepu, lub hurtowni spożywczej, pizzerii, fast - food lub gastronomii gdzie są opisane i wypełnione wszystkie druki dla Księgi HACCP i dla GMP/GHP, wystarczy wpisać tylko swoje dane. ( koszt za jeden egzemplarz). Dla sklepu uwzględniony jest cały asortyment (nabiał, pieczywo, mięso, warzywa, owoce, mrożonki itp.) dla gastronomii opisane potrawy zupy, wyroby mączne, potrawy mięsne, surówki itp. Dla fast - food opisane :zapiekanki, hamburger, hot - dog, tortilla, kebab, frytki itp.
Jestem z wykształcenia Technologiem Żywności oraz skończyłam Studia Podyplomowe „Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym” i uzyskałam uprawnienia w zakresie zarządzania jakością w przemyśle żywnościowym ze szczególnym uwzględnieniem: GMP, GHP, HACCP, TQM, certyfikacji, akredytacji, auditów oraz wybranych zagadnień z zakresu prawa żywnościowego i technologii żywności.
System opracowany przeze mnie jest mojego autorstwa nie był kopiowany od nikogo - jak twierdzi konkurencja - i jest wyłącznie moją własnością.
KSIĘGA NA PŁYCIE CD.
OPIS:
KSIĘGA HACCP
1.1 prezentacja firmy
1.2 struktura organizacyjna
1.3 Zarządzenie dotyczące powołania wdrożeniowego Zespołu ds. HACCP
1.4 Zadania zespołu ds. HACCP
1.5 Zakres wdrożenia systemu
1.6 Polityka bezpieczeństwa żywności
1.7 Terminologia
1.8 Szkolenia personelu
2. część zasadnicza
2.1 Rejestr dostawców surowców i dodatków do żywności
2.2 Specyfikacja surowców i dodatków do żywności
2.3 opis wyrobu gotowego
2.4. ogólny schemat procesu produkcji w zakładzie gastronomicznym
2.5 schematy procesów technologicznych
2.6 Lista potencjalnych zagrożeń
2.7 Drzewko decyzyjne wg Codex Alimentarius
2.8 Analiza zagrożeń w procesie obrotu artykułami żywnościowymi
2.9 Identyfikacja CCP
2.10 Punkty kontrolne CP
2.11 Procedury weryfikacji systemu HACCP
2.12 ustanowienie dokumentacji i sposobów przechowywania zapisów
2.13 procedura zmian w Księdze HACCP
2.14 Zestawienie aktualnych aktów prawnych
3. instrukcje dla gastronomii
3.1 INSTRUKCJA
PRZYJĘCIA URZĘDOWEJ KONTROLI OSÓB WIZYTUJĄCYCH KUCHNIĘ
3.2 INSTRUKCJA
HIGIENY OSOBISTEJ PRACOWNIKÓW
3.3 INSTRUKCJA
HIGIENICZNEGO KORZYSTANIA Z WC
3.4 INSTRUKCJA
MYCIA I DEZYNFEKCJI RĄK
3.5 INSTRUKCJA
HIGIENY NA STANOWISKU PRACY W KUCHNI
3.6 INSTRUKCJA
MYCIA I DEZYNFEKCJI POMIESZCZEŃ KUCHNI
3.7 INSTRUKCJA
MYCIA I DEZYNFEKCJI POMIESZCZEŃ TOALET
3.8 INSTRUKCJA
KONSERWACJI MASZYN I URZĄDZEŃ
3.9 INSTRUKCJA
MYCIA I DEZYNFEKCJI MASZYN
3.10 INSTRUKCJA
ROZMRAŻANIA, MYCIA I DEZYNFEKCJI URZĄDZEŃ CHŁODNICZYCH I ZAMRAŻAREK
3.11 INSTRUKCJA
MYCIA OKAPU NAD STANOWISKIEM SMAŻENIA
3.12 INSTRUKCJA
WYMIANY TŁUSZCZU I MYCIA PATELNI ELEKTRYCZNEJ
3.13 INSTRUKCJA
PRZYJĘCIA SUROWCÓW I MATERIAŁÓW POMOCNICZYCH ORAZ SPOSOBU ICH MAGAZYNOWANIA
3.14 INSTRUKCJA
POSTĘPOWANIA Z SUROWCEM MIĘSNYM
3.15 INSTRUKCJA
POSTĘPOWANIA Z MĄKĄ
3.16 INSTRUKCJA
HIGIENY TRANSPORTU WYROBÓW GOTOWYCH
3.17 INSTRUKCJA
POSTĘPOWANIA Z DOSTAWCAMI
3.18 INSTRUKCJA
ZABEZPIECZENIA KUCHNI PRZED SZKODNIKAMI
3.19 INSTRUKCJA
POSTĘPOWANIA Z TOWAREM WYCOFANYM
3.20 INSTRUKCJA
ZAOPATRZENIA ZAKŁADU W WODĘ
3.21 INSTRUKCJA
USUWANIA ŚMIECI I ODPADÓW
3.22 INSTRUKCJA
MAGAZYNOWANIA OWOCÓW I WARZYW
3.23 INSTRUKCJA
OBSŁUGI FRYTKOWNICY
3.24 INSTRUKCJA
OBSŁUGI GRILLA ELEKTRYCZNEGO
3.25 INSTRUKCJA
DZIAŁANIA PIECA KONWEKCYJNEGO
3.26 INSTRUKCJA
OBSŁUGI WILKA
3.27 INSTRUKCJA
OBSŁUGI KUCHNI GAZOWYCH
PROCEDURA USUWANIA ODPADÓW ŻYWNOŚCIOWYCH
PROCEDURA KONTROLI TEMP. WEWNĄTRZ GOTOWYCH PRODUKTÓW
PROCEDURA WYCOFANIA Z OBROTU ŻYWNOŚCI NIEODPOWIADAJĄCEJ JAKOŚCI ZDROWOTNEJ
PROCEDURA OBSŁUGI OSOBY NIEPEŁNOSPRAWNEJ Z PSEM PRZEWODNIKIEM W RESTAURACJI
PRZYJĘCIA URZĘDOWEJ KONTROLI OSÓB WIZYTUJĄCYCH SKLEP
ZACHOWANIA HIGIENY PRZEZ PRACOWNIKÓW SKLEPU SPOŻYWCZEGO
PRZYJĘCIA SUROWCÓW I MATERIAŁÓW POMOCNICZYCH ORAZ SPOSÓB ICH MAGAZYNOWANIA
ZABEZPIECZENIA SKLEPU PRZED SZKODNIKAMI
3.11 INStRUKCJA
USUWANIA ŚMIECI, ODPADÓW
4. Rejestr i karty wykonywanych czynności
4.1 rejestr pracowników zapoznanych z instrukcjami Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP)
4.2 karta dopuszczenia pracownika w danym dniu do pracy
4.3. rejestr środków dezynfekcyjno - higienicznych
4.4 Rejestr stosowanych w kuchni środków higieniczno dezynfekcyjnych
4.5 harmonogram oraz podstawowe wytyczne czyszczenia wyposażenia pomieszczeń
4.6 plan przeglądów i remontów maszyn, urządzeń i instalacji
4.7 książka przeglądów i remontów maszyn i urządzeń
4.8 rejestr zgłoszeń awarii
4.9 karta odbioru urządzenia po naprawie
4.10 rejestr zewnętrznej kontroli
4.11 rejestr mycia okapu nad kuchniami
4.12 Rejestr rozmrażania, mycia i dezynfekcji zamrażarek
4.13 Rejestr rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych
4.14 Rejestr wycofania i zniszczenia towaru
4.15 Protokół szkolenia okresowego wewnętrznego pracowników
4.16 Protokół szkolenia zewnętrznego pracowników
4.17 Karta reklamacji towaru
4.18 karta kontroli wewnętrznej
4.19 karta kontroli karmników deratyzacyjnych
4.20 karta kontroli chwytaczy gryzoni
4.21 rejestr dostaw towaru