WITAM!
Przedmiotem aukcji jest profesjonalna Dokumentacja systemu HACCP wraz z Księgą GMP/GHP.
Jest to gotowa dokumentacja systemu HACCP wraz z GHP/GMP dla zakładu piekarniczo - cukierniczego ( może być też sama piekarnia lub sama cukiernia - do wyboru) gdzie są opisane i wypełnione wszystkie druki dla Księgi HACCP i dla GMP/GHP, wystarczy wpisać tylko swoje dane. ( koszt za jeden egzemplarz).
Księga jest na płycie CD.
Jestem z wykształcenia Technologiem Żywności oraz skończyłam Studia Podyplomowe „Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym” i uzyskałam uprawnienia w zakresie zarządzania jakością w przemyśle żywnościowym ze szczególnym uwzględnieniem: GMP, GHP, HACCP, TQM, certyfikacji, akredytacji, auditów oraz wybranych zagadnień z zakresu prawa żywnościowego i technologii żywności. System opracowany przeze mnie jest mojego autorstwa i jest wyłącznie moją własnością.
OPIS:
KSIĘGA HACCP
1. część wstępna
1.1 prezentacja zakładu piekarniczo - cukierniczego
1.2 struktura organizacyjna
1.3 Zarządzenie dotyczące powołania wdrożeniowego Zespołu ds. HACCP
1.4 Zadania zespołu ds. HACCP
1.5 Zakres wdrożenia systemu
1.6 Polityka bezpieczeństwa żywności
1.7 Terminologia
1.8 Szkolenia personelu
2. część zasadnicza
2.1 Rejestr dostawców surowców i dodatków do żywności
2.2 schemat procesu produkcji w zakładzie piekarniczo - cukierniczym
2.3 Lista potencjalnych zagrożeń
2.4 Drzewko decyzyjne wg Codex Alimentarius
2.5 Opis grupy produktów – pieczywo pszenne
2.6 proces produkcji pieczywa pszennego
2.7 analiza zagrożeń i identyfikacja CCP
2.8 analiza monitorowania i działań korygujących
2.9 Opis grupy produktów – ciasta piernikowe
2.10 Proces produkcji – ciasta piernikowe
2.11 analiza zagrożeń i identyfikacja CCP
2.12 Opis grupy produktów – pieczywo żytnie
2.13 Proces produkcji pieczywa żytniego
2.14 analiza zagrożeń i identyfikacja CCP
2.15 analiza monitorowania i działań korygujących
2.16 Opis grupy produktów – ciasta biszkoptowe
2.17 Proces produkcji ciast biszkoptowych
2.18 analiza zagrożeń i identyfikacja CCP
2.19 Punkty kontrolne CP
2.20 procedury weryfikacji HACCP
2.21 ustanowienie dokumentacji i sposobów przechowywania zapisów
2.22 procedura zmian w Księdze HACCP
3. instrukcje
3.1 INSTRUKCJA
PRZYJĘCIA URZĘDOWEJ KONTROLI OSÓB WIZYTUJĄCYCH PIEKARNIĘ
3.2 INSTRUKCJA
HIGIENY OSOBISTEJ PRACOWNIKÓW
3.3 INSTRUKCJA
HIGIENICZNEGO KORZYSTANIA Z WC
3.4 INSTRUKCJA
MYCIA I DEZYNFEKCJI RĄK
3.5 INSTRUKCJA
MYCIA I DEZYNFEKCJI POMIESZCZEŃ TOALET
3.6 INSTRUKCJA
MYCIA I DEZYNFEKCJI POMIESZCZEŃ PIEKARNI
3. 7 INSTRUKCJA
PRZECHOWYWANIA SUROWCÓW PIEKARNICZO – CUKIERNICZYCH
3.8 INSTRUKCJA
KONSERWACJI MASZYN I URZĄDZEŃ
3.9 INSTRUKCJA
MYCIA I DEZYNFEKCJI MASZYN
3.10 INSTRUKCJA
ROZMRAŻANIA, MYCIA I DEZYNFEKCJI URZĄDZEŃ CHŁODNICZYCH
3.11 INSTRUKCJA
SPRZĄTANIA POMIESZCZEŃ PRODUKCYJNYCH
3.12 INSTRUKCJA
OBSŁUGI – KRAJALNICY PIECZYWA
3.13 INSTRUKCJA
POSTĘPOWANIA Z MĄKĄ
3.14 INSTRUKCJA
WYMIANY TŁUSZCZU
3.15 INSTRUKCJA
HIGIENY TRANSPORTU WYROBÓW GOTOWYCH
3.16 INSTRUKCJA
POSTĘPOWANIA Z DOSTAWCAMI
3.17 INSTRUKCJA
ZABEZPIECZENIA SKLEPU PRZED SZKODNIKAMI
3.18 INSTRUKCJA
POSTĘPOWANIA Z TOWAREM WYCOFANYM
3.19 INSTRUKCJA
ZAOPATRZENIA ZAKŁADU W WODĘ
3.20 INSTRUKCJA
USUWANIA ŚMIECI, ODPADÓW
4. Rejestr i karty wykonywanych czynności
4.1 rejestr pracowników zapoznanych z instrukcjami Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP)
4.2 karta dopuszczenia pracownika w danym dniu do pracy
4.3 dzienny plan produkcyjny w piekarni
4.4 harmonogram badań wyrobów gotowych
4.5 rejestr środków dezynfekcyjno – higienicznych
4.6 Rejestr stosowanych w piekarni środków higieniczno – dezynfekcyjnych
4.7 Harmonogram oraz podstawowe wytyczne czyszczenia wyposażenia pomieszczeń piekarni
4.8 Karta sanitarna piekarni
4.9 Rejestr zewnętrznej kontroli
4.10 Rejestr rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych
4.11 Karta transportowa
4.12 Rejestr wycofania i zniszczenia towaru
4.13 Protokół szkolenia okresowego wewnętrznego pracowników
4.14 Protokół szkolenia zewnętrznego pracowników
4.15 Karta reklamacji towaru
4.16 Karta kontroli wewnętrznej