Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Habanero - Scotch Bonnet

25-01-2012, 19:37
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł     
Użytkownik habanero08
numer aukcji: 2067491989
Miejscowość Wołomin-Leśniakowizna
Wyświetleń: 19   
Koniec: 25-01-2012 19:37:37
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

HABANERO CHILI - 15g mielone

Papryka habanero (Capsicum chinense), zwyczajowo nazywana habanero - jeden z gatunków papryki o owocach nalezacych do najbardziej pikantnych i ostrych w smaku. Jak inne gatunki papryki pochodzi z Ameryki Poludniowej, najprawdopodobniej z Basenu Amazonki i/lub przyleglych wybrzezy. Po odkryciu Ameryki gatunek szeroko rozpowszechnil sie w uprawie i gdy botanicy w XVII wieku opisali go po raz pierwszy, mylnie uznali za ojczyzne Chiny (stad nazwa naukowa). Wbrew nazwie "habanero" (jez. hiszp. pochodzacy z Hawany), rosliny z tego gatunku rzadko wystepuja na Kubie. Uprawiane sa glównie na pólwyspie Jukatan w Meksyku (zólte i pomaranczowe odmiany) oraz na Karaibach (czerwone). Kulinaria Owoce nadaja sie na przyprawe do wszystkich potraw, w których mozna je „rozcienczyc“ - a wiec do sosów, zup, pólplynnych potraw jak gulasz, chilli con carne lub bigos, do potraw z miesa mielonego, a takze do slodkich przetworów, np. dzemów i ciast. W tym celu nalezy je najpierw drobno posiekac, w miare mozliwosci unikajac kontaktu ze skóra (uzywac rekawiczek ochronnych lub przytrzymac papryke widelcem). Nastepnie, ze wzgledu na dobra rozpuszczalnosc kapsaicyny w tluszczach i alkoholu, dobrze jest wrzucic je na ok. godzine (lub dluzej) do cieplego oleju lub wódki, rumu itp., a potem polaczyc wszystko z potrawa. Jezeli nie mamy doswiadczenia z papryka habanero, jeden owoc wystarcza na co najmniej 1,5 kg potrawy - wtedy nie nalezy juz dodawac innych ostrych przypraw

15 g = 68 g . Owoce

1 g = 10 por.

15 g Habanero = 1500 g Cayenne

www.texmexbbq.pl

Leśniakowizna, Wołomin

Jesteœmy bezpoœrednim importerem Scotch Bonnet (Habanero) w postaci mielonej.

Czy intersuje mieæ nasza przyprawê (Scotch Bonnet)?

My u¿ywamy tej papryki do produkcji naszego sosu Barebrque. Ta papryka jest najwyzszej jakoœci.

Posidamy certyfikat SANEPIDU na tê przyprawê i mo¿emy prowadziæ dystrybucjê w ca³ej Europie.

Papryka Scotch Bonnet jest produktem 100% naturalnym, bez dodatku konserwantów, bez sztucznych barwników.

W tym nomencie jesteœmyw Polsce jedynym impoterem tej przyprawy.

Scotch Bonnet (Habanero) jest przypraw¹ dla koneserów kulinarnych.

Jesteœmy gotowi dostarczyæ próbkê - Scotch Bonnet (Habanero).

Jeœeli interesuje nasz produkt, proszê o kontakt z Helen¹ Goerke - tel: 22 [zasłonięte] 3612.