|
Gunpowder z Grzybkiem Kombucha
Kombucha zmienia herbatę w cudowny, zdrowotny napój, który ma dobroczynny wpływ na cały nasz organizm. Jest stosowana od starożytnych czasów uznawana była za źródło energii i zdrowia. Wywodząca się z Dalekiego Wschodu, gdzie traktowano ją jako składnik codziennej diety mający na celu wzmacniać i chronić organizm.
Kombucha składa się z bakterii i specjalnej kultury drożdży żyjących ze sobą w symbiozie. Organizm ten fermentuje posłodzoną herbatę tworząc napoj z Kombuchy. Po wypiciu tego napoju czujemy się orzeźwieni i wzmocnieni. Kombucha stała się środkiem zapobiegającym wielu horobom. Najważniejszymi składnikami Kombuchy są drożdże Schizosaccharomyces pombe oraz Saccharomycodes ludwigii. Najważniejszą bakterią jest Acetobacter xylinum, ktora tworzy śliską masę z celulozy w trakcie symbiozy, ktora umożliwia zanużenie w herbacie.
Napój z kombuchy oprócz wspaniałego smaku (przypominającego sok jabłkowy) posiada następujące właściwości:
- wzmacnia układ immunologiczny,
- pomaga w zapobieganiu przeziębień,
- mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
- reguluje przemianę materii,
- reguluje ciśnienie krwi,
- odtruwa organizm,
- wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,
- przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,
- zmniejsza objawy menopauzy,
- dodaje siły i poprawia koncentrację,
- wzmacnia organy: serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,
- łagodzi objawy reumatyzmu,
- zmniejsza ryzyko nowotworów,
- efektywnie pobudza ślinę i soki trawienne w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,
- wpływa kojąco na układ nerwowy,
- skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,
- pomaga w leczeniu łuszczycy,
- zmniejsza poziom cholesterolu,
- łagodzi objawy migreny.
Proponujemy Państwu tą zdrowotną kurację na bazie Gunpowder China, zielonej dobroczynnej herbacie, która jest ceniona zarówno ze względu na walory smakowe, jak i pro-zdrowotne właściwości. Oczyszcza organizm, wpływa korzystnie na układ oddechowy, wzmacnia system nerwowy, a także wspomaga proces przemiany materii. Zawiera witaminy B1, B2, K oraz A, żelazo, potas i wapń.
Sposób parzenia:
Jedna łyżeczka na filiżankę. Parzyć w wodzie o temperaturze 70-80 stopni Celcjusza przez około 2-3 minuty.
![](http://www.obrazaukcja.pl/panelall.php?userid=37937&typ=3&coro=0&s=1|2|3|4|5|6|7|8&napisykol=000000&ramakol=AAFF66&cenakol=FF3300&tylkote=) © PanelReklamowy
|
|