|
WITAM Przedmiotem aukcji jest 50g Gumy Karobowejzwanej inaczej Mączką Chleba Świętojańskiego Używana jest także w kuchni molekularnej. Roślina uprawiana w rejonie Morza Śródziemnego oraz w Azji Mniejszej.Owoce zawierają do 50%cukrów. W smaku przypominają osłodzone kakao,dlatego też używane są jako jego substytut. Uzyskiwana z nasion guma karobowa używana jest jako substancja zagęszczająca,oznaczona symbolem E410. Karob ma zastosowanie również w przemyśle kosmetycznym.Jest doskonałym zródłem minerałów :magnez, żelazo, wapń, fosfor oraz witamin min.B1,B2,B3, E. Jest ceniony ze względu na niską zawartość tłuszczu, hipoalergiczność oraz brak kofeiny. Rozpuszczalny w temp powyżej 80 stopni C.Sam nie żeluje jednak w połączeniu np z gumą ksantanową daje żele elastyczne, termoodwracalne. Z karagenem również tworzy żele.Poprawia elastyczność żelu agarowego.Nie wykazuje synerezy,zwiększa lepkość gum celulozowych, w lodachspowalnia powstawanie kryształków lodu.
RAZEM Z WYSYŁKĄ NAJTANIEJ NA ALLEGRO Pozostałe składniki do zastosowania w kuchni molekularnejznajdziesz na moich pozostałych aukcjach.
Pakowana w woreczkach z zapięciem strunowym.
. Jeśli masz pytania napisz do mnie.Mogę zrobić dodatkowe zdjęcia, napisz jeśli będą potrzebne.Licytuj z głową
000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte][zasłonięte]00000 |
|
|