Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Guma karob 50 gram /Kuchnia molekularna/

20-02-2015, 15:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 5.50 zł     
Użytkownik juscorpion
numer aukcji: 5027586966
Miejscowość Lublin
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 2    Wyświetleń: 14   
Koniec: 20-02-2015 15:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM
 
Przedmiotem aukcji jest 50 gram Gumy Karobowej
zwanej inaczej Mączką Chleba Świętojańskiego
Termin przydatności do spożycia
2015.08.21
 
Używana jest także w kuchni molekularnej.
 
Roślina uprawiana w rejonie Morza Śródziemnego oraz w Azji Mniejszej.
Owoce zawierają do 50%cukrów. W smaku przypominają osłodzone kakao,
dlatego też używane są jako jego substytut.
 
Uzyskiwana z nasion guma karobowa używana jest jako substancja zagęszczająca,
oznaczona symbolem E410. Karob ma zastosowanie również w przemyśle kosmetycznym.
Jest doskonałym zródłem minerałów :magnez, żelazo, wapń, fosfor oraz witamin min.
B1,B2,B3, E. Jest ceniony ze względu na niską zawartość tłuszczu, hipoalergiczność
oraz brak kofeiny.
 
Rozpuszczalny w temp powyżej 80 stopni C.
Sam nie żeluje jednak w połączeniu np z gumą ksantanową daje żele
elastyczne, termoodwracalne. Z karagenem również tworzy żele.
Poprawia elastyczność żelu agarowego.
Nie wykazuje synerezy,zwiększa lepkość gum celulozowych, w lodach
spowalnia powstawanie kryształków lodu.
Kraj pochodzenia: Chiny
 
RAZEM Z WYSYŁKĄ NAJTANIEJ NA ALLEGRO
 
Pozostałe składniki do zastosowania w kuchni molekularnej
znajdziesz na moich pozostałych aukcjach.
 
Pakowana w woreczkach z zapięciem strunowym.

 

.
Jeśli masz pytania napisz do mnie.
000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte][zasłonięte]00000