Opis:
Otrzymywana z bielma nasion drzewa Cyamopsis tetragonolobus L. uprawianych w Indii, Pakistanie. Jest to galaktomannan, zbudowany z prostych łańcuchów składających się z cząsteczek D-mannozy wiązaniami glukozydowymi.
Charakterystyka:
Proszek barwy biało-szarej do żółto-białej, prawie bez zapachu. Zawiera: >75% galaktomannanu, 10% białka surowego (Nx6,25), <1,5% popiołu, 7% substancji nierozp. W HCl. Wilgotność: <15%. Rozpuszcza się w zimnej wodzie. Tworzy mętny koloidalny, obojętny roztwór. Lepkość 1% w temperaturze 25*C. 3000 cP. pH 5,5-6,1.
Zastosowanie:
Zagęstnik, substancja żelująca, stabilizator, nośnik. Stabilizuje ciekłe układy niejednorodne: emulsje, zawiesiny i piany. Opóźnia krystalizację. Zupy w proszku, majonezów i sosów sałatkowych oraz przyprawowych, chrzanu tartego, mrożonych owoców, napojów. Służy jako środek stabilizujący lody. Nadaje strukturę kleistą.
!!! TABELKA KOSZTÓW WYSYŁKI !!!
![Image Hosted by ImageShack.us](http://img833.imageshack.us/img833/5644/cennikwysykakopia.jpg)
Inne:
513[zasłonięte]405 Michał - inf. o przesyłce i płatnościach.
>>>WORECZKI<<<