Na niniejszej aukcji oferuję:
Guma guar E412
Wzór sumaryczny: (C6H10O5)n
Inne nazwy: hydrokoloid, galaktomannan,
obce: Guar gum, Farine de graines de guar, Guarkernmehl, Гуаровая камель,
Charakterystyka fizyko-chemiczna:
Oferowany produkt o lepkości 5000 - 5500 cps jest naturalnym polisacharydem otrzymywanym z bielma nasion (bobów) drzewa Cyamopsis tetragonolobus L. (strączkowe) uprawianych w Indiach. Jasno brązowy proszek łatwo rozpuszczający się w wodzie tworzy mętny, koloidalny, obojętny roztwór. Posiada dobrą lepkość, przezroczystość oraz elastyczność. Bezzapachowa o obojętnym smaku.
Zastosowanie:
· emulgator, stabilizator i zagęstnik w przemyśle piekarskim, cukierniczym, koncentratów, przetwórstwa rybnego i w produkcji żywności niskokalorycznej. Nadaje strukturę ciągliwą i kleistą napojom mlecznym, deserom i serom termizowanym. Zwiększa odczucie kremowatości lodów, dżemów, marmolad,
· żeluje przetwory owocowe, soki owocowe i warzywne, napoje, zupy w proszku, sosy sałatkowe, majonezy,
· guma guar modyfikowana cieczą jonową doskonale przewodzi prąd elektryczny (jak półprzewodniki) i daje formować się w cienkie filmy (cienką folię) o doskonałych właściwościach optycznych (wysoka przezroczystość) oraz tworzy żel. Właściwości te można wykorzystać przy konstrukcji nowoczesnych sensorów temperatury,
· w przemyśle kosmetycznym wiąże i stabilizuje ciekłe układy niejednorodne, emulsje, zawiesiny, piany jednocześnie dając jednolitą ich strukturę, zwiększa również siłę żelowania i modyfikuje właściwości żelu agaru, polisacharydów i kappa-karagenu. Używana także do produkcji dezodorantów z kulką i jako stabilizator w produktach pielęgnujących włosy.
Ilość sprzedawana to opakowanie 500g netto w cenie 25.00 PLN brutto plus koszty wysyłki/transportu. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt:
[zasłonięte]@o2.pl lub GSM 503 [zasłonięte] 413