Gumy ksylitolowe przeciwpróchnicze, 100 % ksylitolu
Testowane medycznie, chronią przed próchnicą, redukują osad nazębny, oczyszczają zęby, remineralizują szkliwo.
Bez aspartamu !
Ksylitol jest cukrem pięciowęglowym, co oznacza, że ma własności bakteriobójcze i zapobiega rozwojowi bakterii. Ksylitol ma charakter zasadowy.
Ksylitol jest o 40 procent mniej kaloryczny i ma o 75 procent mniej węglowodanów od tradycyjnego cukru. Jest absorbowany i przetwarzany powoli, co powoduje bardzo małe zmiany w wydzielaniu insuliny. Około 30 procent spożytego ksylitolu zostaje zaabsorbowana przez wątrobę, a pozostała część w przewodzie pokarmowym, gdzie rozkładany jest przez bakterie żołądkowe na krótko łańcuchowe kwasy tłuszczowe.
Ksylitol wygląda i smakuje jak cukier i nie pozostawia nieprzyjemnego posmaku.
Ksylitol jest przeznaczony dla osób, które z różnych względów nie mogą lub nie powinny (chorzy na cukrzycę), bądź nie chcą używać cukru.
Praktycznie jedyny cukier dla cukrzyków, cukier dla diabetyków.
Przede wszystkim ksylitol nie fermentuje w przewodzie pokarmowym jak fruktoza, glukoza, laktoza czy sacharoza. Tak samo jak cukier stosować go można w wysokich temperaturach. Służy do słodzenia potraw, pieczenia i gotowania.
Przedmiotem zakupu jest opakowanie 1 tubka: 30 gum, 32,4 g
smak mięta pieprzowa