GUARANA + MACA
NOWOŚĆ NA RYNKU
Kapsułki - 90 szt. w super cenie !!!!!
JEDYNE TAKIE POŁĄCZENIE – WYSOKOWARTOŚCIOWA GUARANA ZE STARANNIE WYSELEKCJONOWANYCH ZIAREN, PRAŻONA WEDŁUG NORM TRADYCYJNEJ MEDYCYNY INDIAŃSKIEJ ORAZ BIO MACA POCHODZĄCA Z KONTROLOWANEJ BIOLOGICZNIE UPRAWY – SĄ TYM CZEGO POTRZEBUJE TWÓJ ORGANIZM BY CZUĆ SIĘ PEŁNYM ENERGII, SIŁY I ZDROWIA.
Skład: 250 mg 100% czystego proszku Maca z kontrolowanej biologicznie uprawy, 250 mg 100% czystego proszku Guarany z 4% przyjazną i naturalną dla organizmu kofeiną, kapsułka żelatynowa
Opakowanie – 90 kapsułek
Dawkowanie: 2-3 kapsułki dziennie. Połknąć, popijając.
Data ważności: 05.2015r.
PRODUCENT: AMAZONAS Naturprodukte GmbH
Oferowane produkty pochodzą z upraw ekologicznych, które są w pełni naturalnie pozyskiwane.
Produkty te charakteryzują się najwyższą jakością (brak środków chemicznych) są we właściwy sposób zbierane, obrabiane i przechowywane. Wiedza ta jest wynikiem wieloletnich kontaktów z autorytetami z dziedziny medycyny naturalnej, ludnością tubylczą, która od tysięcy lat korzysta z dobrodziejstwa tych roślin.
Uprawy te są pod stałą kontrolą.
Na wszystkie produkty firma posiadamy wymagane certyfikaty.
Firma Amazonas zaopatruje w Guaranę sportowców w Europie m. in. zaopatrywała kadrę olimpijską Niemiec.
GUARANA – NATURALNE ŹRÓDŁO WITALNOŚCI
Guarana - naturalny stymulant
Gaurana należy do grupy substancji, działające stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy. Powodują wydzielanie hormonów i neuroprzekaźników (np. adrenaliny czy dopaminy) co objawia się zwiększeniem wydolności psychicznej i fizycznej oraz euforią. Działa analeptycznie. Uwrażliwia na lepszy odbiór składników stymulujących receptory dopaminy. Pobudza ośrodkowy układ nerwowy oraz ośrodki wegetatywne: oddechowy, naczynioruchowy i nerwu błędnego. Pobudza równomiernie korę mózgową (zwiększa sprawność myślenia, znosi zmęczenie psychiczne i fizyczne). Przyśpiesza przemianę materii, zwiększając zapotrzebowanie na tlen. Zmniejsza napięcie mięśni gładkich naczyń krwionośnych. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Działa moczopędnie. Wchłania się dobrze z przewodu pokarmowego i po zmetabolizowaniu wydala się z moczem. Stosowana w ostrym zatruciu alkoholem, atropiną, w zapaści w przebiegu chorób zakaźnych, niedociśnieniu, stanach wyczerpania fizycznego i umysłowego.
Inaczej niż kawa GUARANA nie powoduje nerwowości lecz działa na ciało i umysł łagodnie orzeźwiająco.
Jej substancja aktywna, kofeina (zwana również guaranina) ze względu na dużą ilość garbników i włókien wchłaniana jest przez organizm bardzo powoli i w nieszkodliwy sposób.
Działanie stymulujące utrzymuje się około 6 godzin nie powodując skutków ubocznych.
Guarana jest idealna dla wszystkich, którzy nie tolerują kawy, a jednocześnie nie chcą zrezygnować ze stymulującego działania kofeiny.
Dla osób wykonujących zawody z dużym czynnikiem stresu, które chciałyby w sposób naturalny podwyższyć swoją wydajność.
WSKAZANA PRZY:
• obniżeniu energii życiowej
• osłabieniu potencji
• osłabieniu odporności
• zmęczeniu psychicznym i fizycznym
• zaburzeniu koncentracji, pamięci
• bólach głowy, migrenach
• zaburzeniu krążenia na tle niedociśnienia
• zawrotach głowy
• w okresie rekonwalescencji po ciężkich chorobach, operacjach
• stanach depresyjnych
• podatności na przeziębienia
• wysokim poziomie cholesterolu we krwi
• rozstroju żołądka
• otyłości, cellulicie
• dla podwyższenia ciśnienia krwi
• w stanach wyczerpania, znużenia, senności oraz gdy zachodzi potrzeba wykonywania odpowiedzialnych czynności jak np. prowadzenie pojazdu przez całą noc
MACA – MOC SIŁY, ENERGII I ZDROWIA
Maca (Lepidium meyenni walp) jest małą rośliną bulwiastą pochodzącą z Andów Peruwiańskich. Jest daleko spokrewniona z dobrze znanym selerem.
Od pradawnych czasów Maca rośnie w surowej dziczy płaskowyżu Andów wystawiona na działanie ekstremalnych warunków klimatycznych rozległego i wrogiego środowiska. Do dzisiaj stanowi źródło utrzymania ludności rdzennej ratującej się przed skrajną nędzą. W XVI wieku hiszpańscy konkwistadorzy przywieźli korzeń macy do Europy. W tamtym czasie był on uznawany za wartościowy do tego stopnia, iż używano go jako regularnego środka płatności w rozliczeniach z kolonialistami. WłaściwościJedną z głównych właściwości macy jest wysoka zawartość ważnych substancji mineralnych takich jak wapno (ok.500 mg na 100 g), magnez, fosfor , żelazo i jod . Według oficjalnego raportu sporządzonego przez "Universidad Agraria La Molina" maca stanowi podstawę pożywienia w Peru. Zawiera do 11,8% białka. Raport potwierdza, że maca może być spożywana w dowolnej ilości bez ryzyka skutków ubocznych. Szczególnie ludzie cierpiący z powodu stresu i wysiłku fizycznego (sport) odczują korzystne działanie korzenia macy.
Ponadto:
- wzmacnia organizm,
- zalecana w stanach przewlekłego zmęczenia,
- wspomaga rekonwalescencję w chorobach przewlekłych,
- stosowana w osteropozie, anemii, przy niedoczynności tarczycy, w problemach z nieregularnym miesiączkowaniem,
- używana jako afrodyzjak oraz czynnik zwiększający płodność.
Prawdziwa historiaKronthaler, jeden z najsłynniejszych austriackich alpinistów zdobywca Nanga Parbat (8125 m), najdalej na zachód wysuniętego ośmiotysięcznika twierdzi: „by sprostać nadludzkim wymaganiom, a dokładniej - skłonić się do wysiłku, całkowicie polegałem na macy, którą regularnie przyjmowałem. Byłem zupełnie przekonany o ich skuteczności”.
Nasza Bio-Maca jest uprawiana w Andach Peruwiańskich. Niewielka rodzinna farma jest odpowiedzialna za biologiczną uprawę i produkcję bulw macy. Tradycja, doświadczenie i ogromna pasja stanowią podstawę naszej stałej doskonałej jakości.
PRODUKT ORYGINALNY – NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI !
POLECAM !!!