GUARANA – ENERGIA Z AMAZONII !!!
PROMOCJA !!!
NOWA NIŻSZA CENA Z 24,90 zł. NA 20,00 zł.
DROBNOMIELONA GUARANA WYSELEKCJONOWANA Z WYSOKOWARTOŚCIOWYCH ZIAREN
Nasza guarana prażona jest według norm tradycyjnej medycyny indiańskiej
NAJSMACZNIEJSZA GUARANA NA RYNKU POLSKIM KTÓRA DODAJE POWER ORAZ LECZY TWÓJ ORGANIZM !!!
PRODUCENT: AMAZONAS Naturprodukte GmbH
Oferowane produkty pochodzą z upraw ekologicznych, które są w pełni naturalnie pozyskiwane.
Produkty te charakteryzują się najwyższą jakością (brak środków chemicznych) są we właściwy sposób zbierane, obrabiane i przechowywane. Wiedza ta jest wynikiem wieloletnich kontaktów z autorytetami z dziedziny medycyny naturalnej, ludnością tubylczą, która od tysięcy lat korzysta z dobrodziejstwa tych roślin.
Uprawy te są pod stałą kontrolą.
Na wszystkie produkty firma posiadamy wymagane certyfikaty.
Firma Amazonas zaopatruje w Guaranę sportowców w Europie m. in. zaopatrywała kadrę olimpijską Niemiec.
Opakowanie - 100 g
Składniki: 100% czystego proszku Guarany z ok. 4 % naturalnej i przyjaznej
dla organizmu (żołądka) kofeiną.
Sposób użycia: Dziennie 2-3 g proszku Guarany (łyżeczka) dodać do musli, jogurtu lub do dowolnego środka spożywczego i wymieszać.
Zawartość: 100 g proszku z ziaren Guarany
Data ważności: 30.10.2013r.
PRODUKT ORYGINALNY – NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI !!!
OD FIRMY AMAZONAS: Jeśli chodzi o naszą guaranę to jest ona bardzo dobrej jakości, prażona według tradycyjnych metod medycyny indiańskiej. W środku ziarna zawsze znajduje się wilgoć, powstaje pleśń (grzyby-duża ilość) i aby zapobiec temu należy ja wyprażyć a nie tylko wysuszyć jak to niektórzy robią - MY JĄ DODATKOWO PRAŻYMY !!! Nasza guarana jak i inne naturalnie pozyskiwane maja zawartość kofeiny od 1,5 (bardzo stare rośliny) - 4,8%. Zawartość kofeiny zależy od wielu czynników naturalnych. W zeszłym roku mieliśmy przewagę Guarany z kofeina powyżej 4,0 %. Teraz mamy z ostatniej dostawy 4 %.
Niektórzy sprzedawcy w Polsce TWIERDZĄ że mają Guaranę z 6% kofeiną i powyżej. My jak i nasi dostawcy nie mamy pojęcia gdzie może taka naturalna Guarana rosnąć, która ma więcej niż 4,8 % Kofeiny. Stwierdzamy, że albo jest genetycznie zmieniona (plantacje z 5-letnią Guaraną, która po tych 5 latach jest wyrzucana i nowe rośliny sadzone - do tego opryski) i ludziom tak naprawdę szkodzi zamiast pomagać, albo dodaje się do Guarany samą Kofeinę (syntetyczna). Plantacje z Guarana do 4,8% kofeiny to pokoleniowe (wieloletnie) plantacje. Istnieje naturalna Guarana do ok. 7% kofeiny. Owoce tej Guarany rosną w mało dostępnych terenach (zamieszkiwanych przez Indian) i bardzo wysoko. Guarana o takiej zawartości kofeiny jest bardzo droga i prawie niedostępna. Żaden ze znanych nam poważnych dostawców i handlowców na świecie jeszcze takiej nie sprzedawał...
Środek sprawdzony od lat
Na długo zanim pierwsi europejscy osadnicy przybyli na teren Amazonii, tubylcy odkryli pnącą roślinę o czerwonych owocach i ciemnych ziarnach. Nazwali ją "warana". Z nazwy tej powstała później nazwa GUARANA.
Ziarnom (orzechom) przypisywano magiczne moce i czczono je jako święty owoc. Jeszcze w dzisiejszych czasach Indianie tłoczyli ziarna w sztabkę i ucierali w proszek na chropowatym języku ryby Piracuru. Po rozpuszczeniu w wodzie otrzymywali z niego orzeźwiający napój, który służył im jako środek wzmacniający i substytut pożywienia.
Roślina wytwarza kwiatostany groniaste, osadzone w kątach liści. Pojedyncze kwiaty są drobne, pachnące, koloru białego. Owocem jest gruszkowata, czerwona torebka zawierająca czarne nasiona. Nasiona tworzą pęk. Owoc po obraniu jest czerwony, z odcieniem pomarańczowym i żółtym, częściowo otwiera się, ukazując nasiona. Na tym etapie owoce są zbierane, aby zapobiec ich spadaniu na ziemię. Owoce zbiera się ręcznie, po czym nasiona powinny być przechowywane razem przez 2-3 dni, aby wystąpił proces fermentacji. Następnie łupinki się usuwa, a nasiona suszy. Do produkcji używa się wyłącznie nasion: wszystkie inne części są wyrzucane. Następnym etapem przetwarzania jest prażenie, które odbywa się już po przesianiu nasion, aby można je było prażyć równomiernie. Proces ten powinien odbywać się w glinianych piecach przez 4-5 godzin, aż nasiona będą zawierać 9% wilgotności. W ten sposób otrzymujemy ziarno guarana, znane też pod nazwą guarana em rama. Nasiona guarany zawierają alkaloidy, dużą ilość kofeiny (około 4%), skrobię, żywicę, garbniki. W stosunku do kawy Guarana zawiera 3-krotnie więcej kofeiny, przy czym jest to kofeina łatwo przyswajalna, bez zanieczyszczających środków balastowych, które powodują zakwaszanie organizmu. W suchej masie nasion znajduje się około 11% tłuszczów, 3% białka, 9% skrobi.
Guarana - naturalny stymulant
Guarana należy do grupy substancji, działające stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy. Powodują wydzielanie hormonów i neuroprzekaźników (np. adrenaliny czy dopaminy) co objawia się zwiększeniem wydolności psychicznej i fizycznej oraz euforią. Działa analeptycznie. Uwrażliwia na lepszy odbiór składników stymulujących receptory dopaminy. Pobudza ośrodkowy układ nerwowy oraz ośrodki wegetatywne: oddechowy, naczynioruchowy i nerwu błędnego. Pobudza równomiernie korę mózgową (zwiększa sprawność myślenia, znosi zmęczenie psychiczne i fizyczne). Przyśpiesza przemianę materii, zwiększając zapotrzebowanie na tlen. Zmniejsza napięcie mięśni gładkich naczyń krwionośnych. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Działa moczopędnie. Wchłania się dobrze z przewodu pokarmowego i po zmetabolizowaniu wydala się z moczem. Stosowana w ostrym zatruciu alkoholem, atropiną, w zapaści w przebiegu chorób zakaźnych, niedociśnieniu, stanach wyczerpania fizycznego i umysłowego.
DZIAŁANIE:
Inaczej niż kawa GUARANA nie powoduje nerwowości lecz działa na ciało i umysł łagodnie orzeźwiająco.
Jej substancja aktywna, kofeina (zwana również guaranina) ze względu na dużą ilość garbników i włókien wchłaniana jest przez organizm bardzo powoli i w nieszkodliwy sposób.
Działanie stymulujące utrzymuje się około 6 godzin nie powodując skutków ubocznych.
Dla kogo Guarana jest odpowiednia?
Guarana jest idealna dla wszystkich, którzy nie tolerują kawy, a jednocześnie nie chcą zrezygnować ze stymulującego działania kofeiny.
Dla osób wykonujących zawody z dużym czynnikiem stresu, które chciałyby w sposób naturalny podwyższyć swoją wydajność.
WSKAZANA PRZY:
• obniżeniu energii życiowej
• osłabieniu potencji
• osłabieniu odporności
• zmęczeniu psychicznym i fizycznym
• zaburzeniu koncentracji, pamięci
• bólach głowy, migrenach
• zaburzeniu krążenia na tle niedociśnienia
• zawrotach głowy
• w okresie rekonwalescencji po ciężkich chorobach, operacjach
• stanach depresyjnych
• podatności na przeziębienia
• wysokim poziomie cholesterolu we krwi
• rozstroju żołądka
• otyłości, cellulicie
• dla podwyższenia ciśnienia krwi
• w stanach wyczerpania, znużenia, senności oraz gdy zachodzi potrzeba wykonywania odpowiedzialnych czynności jak np. prowadzenie pojazdu przez całą noc
GUARANA FIRMY AMAZONAS DAJE POŻĄDANE EFEKTY JEDNOCZEŚNIE LECZĄC TWÓJ ORGANIZM.
ZJEDZ ODROBINĘ WIĘCEJ A UZYSKASZ EFEKT NAJMOCNIEJSZEJ GUARANY DOSTĘPNEJ NA RYNKU A JEDNOCZEŚNIE MASZ GWARANCJĘ ŻE BĘDZIE LECZNICZO DZIAŁAŁA NA CAŁY TWÓJ ORGANIZM !!!!!
KILKA PRZEPSÓW:
Napój guaranowy po indiańsku Do 1 szklanki gotującej się wody wsypać ½ lub 1 łyżeczkę guarany. Agua branca ½ lub 1 łyżeczkę guarany wmieszać do 1 szklanki wody mineralnej niegazowanej lub zimnej przegotowanej. Napój wzmacniający Sporządzić pastę z 1 g guarany, 1 g mąki maniokowej i wody. Wmieszać do 1 szklanki wody mineralnej niegazowanej lub zimnej przegotowanej. Napój z guaraną ½ lub 1 łyżeczkę guarany wmieszać do 1 szklanki napoju cytrynowego.
POLECAM !!!