Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBY W NASZEJ KUCHNI - STARZYŃSKA,JACÓRZYŃSKI

02-02-2014, 9:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 3 zł     
Użytkownik bumi-mp
numer aukcji: 3852233439
Miejscowość Skierniewice
Wyświetleń: 2   
Koniec: 02-02-2014 08:58:14

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1981
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM NA MOJEJ AUKCJI !

 _____________________________________________

Przed dokonaniem zakupu bardzo proszę o zapoznanie się ze stroną o mnie:

"kliknij tutaj"

_________________________________________________________

GRZYBY W NASZEJ KUCHNI

Feliksa Starzyńska

Bohdan Jacórzyński

WYDAWNICTWO: Zakład Wydawnictw CZSR

FORMAT: 12,0 x 16,5 cm

STRON: 180 + ilustracje

STAN: dobry+

(Niewielkie ślady używania, lekko przyżółcone kartki)

__________________________

SPIS TREŚCI


Rozdział I. Grzyby w żywieniu człowieka


Rozdział II. Ogólne wiadomości o grzybach
Budowa   grzyba
Miejsca zbierania grzybów
Terminy zbierania grzybów
Sposoby zbierania grzybów


Rozdział III Zatrucia grzybami
Objawy zatruć grzybami
Postępowanie przy zatruciu grzybami
Ochrona  przed  zatruciem  grzybami


Rozdział IV. Grzyby jadalne
Grzyby dopuszczone urzędowo  do sprzedaży rynkowej  i przetwórstwa
Grzyby jadalne najczęściej  występujące w Polsce


Rozdział V. Grzyby trujące i niejadalne
Grzyby trujące i niejadalne najczęściej  występujące w  Polsce
Grzyby „warunkowo jadalne"
Rozpoznawanie grzybów trujących


Rozdział VI. Wartość odżywcza grzybów i ich wykorzystanie w żywieniu
Znaczenie  grzybów   w   żywieniu


Rozdział VII. Przetwory z grzybów
Sposoby  przetwarzania grzybów
Suszenie  grzybów
Solenie grzybów
Kwaszenie grzybów
Marynowanie   grzybów
Apertyzowanie grzybów
Przygotowywanie ekstraktów grzybowych


Rozdział VIII. Zastosowanie grzybów w potrawach i wypiekach
Grzyby w daniach samodzielnych (smażone, pieczone, duszone, zapiekane)
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa, drobiu i ryb z grzybami
Potrawy z jajek z grzybami
Potrawy z warzyw i grzybów
Potrawy i wypieki z mąki, kasz i makaronów z grzybami
Sosy  i sałatki


Rozdział IX. Jadłospisy z wykorzystaniem grzybów
Zasady układania jadłospisu
Wykorzystanie grzybów w żywieniu.
Przykładowe jadłospisy na przyjęcia okolicznościowe z  zastosowaniem  grzybów
Przykładowy jadłospis na okres jesieni z zastosowaniem grzybów, uwzględniający modyfikację dla diety lekko strawnej
__________________________

Kupując więcej lub dodatkowo na innych moich aukcjach, oszczędzasz na kosztach transportu czy przesyłki !

Koszty te uzależnione są od łącznej wagi i wielkości paczki.

_____________________________________________________________

* na życzenie wystawiam Faktury VAT *

____________________________________________________

Z A P R A S Z A M !



Dodano 2[zasłonięte]013-05 09:04
UWAGA !
Przy zakupie KILKU przedmiotów, koszty przesyłki należy uzgadniać indywidualnie PRZED dokonaniem płatności.
PROSZĘ NIE KIEROWAĆ SIĘ INFORMACJAMI, KTÓRE AUTOMATYCZNIE WYLICZA SYSTEM ALLEGRO i które znajdują się w zakładce "Dostawa i płatność" - TE SĄ BŁĘDNE !!!