Grzyby MUN inaczej nazywane MU-ERR, ważone 50 g – SUSHI SAM
Pakujemy w woreczki z folii CastfolPP BS dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
Jest to folia posiadająca deklarację zgodności z przepisami do kontaktu z żywnością.
Grzyby MUN inaczej nazywane MU-ERR lub czarnym grzybem chińskim, szaroczarne, miejscami brunatne, pomarszczone, po namoczeniu zwiększają objętość około pięciu razy. Mają bardzo łagodny lekko grzybowy smak i chrupką, zwartą konsystencję. Stosowane w kuchniach dalekiego wschodu, świetnie komponują się z ostrymi przyprawami, czosnkiem, curry, chili i sosami sojowymi, stosujemy do dań smażonych, gotowanych, różnych farszów i sosów, idealne do dań wegetariańskich. Najlepiej przechowywać w hermetycznie zamkniętym słoiczku. Przed użyciem należy moczyć w wodzie do czasu aż staną się miękkie i elastyczne, proszę pamiętać, że znacznie zwiększają objętość, gotować około 10 min.
Grzyby te pozytywnie wpływają na kondycję człowieka, między innymi zmniejszają krzepliwość krwi co wpływa na poprawę krążenia, podobno w Chinach bardzo mało osób zapada na chorobę wieńcową serca.
Na tej aukcji dostępne są suszone, rozważane grzyby MUN, pakowane jak inne ważone produkty na naszych aukcjach.
Nie spożywać na surowo.
Produkcja: Wietnam
Termin: 06.08.2016
Waga: 50 g.
Waga do wysyłki: 250 g.
Pozdrawiamy
SushiSam