Cena: 45.99PLN
1 Opakowanie (1 Opakowanie 250 ml)
| Kwitnienie: |
Październik-Grudzień/Marzec |
| Wysokość: |
| Głębokość: |
15cm |
| Odstęp: |
100cm od korony drzewa |
| Stanowisko: |
| Zimuje: |
Tak |
| Rozmiar: |
250 ml |
Grzyby Jadalne Drzew Iglastych - Żywa Grzybnia Płyn – zawiera 6 grzybów leśnych:
(borowik szlachetny, borowik sosnowy, mleczaj rydz, koźlarz babka, koźlarz pomarańczowoczerwony, maślak zwyczajny).
Stosowanie:
Ektomikoryzę z zestawem grzybów jadalnych można stosować do wszystkich gatunków i odmian drzew iglastych: modrzewia, świerka, jodły, sosny oraz pod inne.
Grzybnia Mikoryzowa grzyby leśne – butelka 250 ml (na 25 aplikacji)
Wystarczy zastosować raz na całe życie i będą rosły grzyby (z roku na rok)
Grzybnie należy aplikować od Wiosny do Jesieni.
Co daje nam stosowanie Grzybni Mikorozowej:
-lepsze zaopatrzenie w wodę
-wyższą dostępność składników pokarmowych, w tym trudno przyswajalnych (fosfor,żelazo )
-zwielokrotnienie powierzchni chłonnej systemu korzeniowego i stymulacja jegowzrostu
-wyższą odporność czynną i bierną na patogeny korzeniowe (fytoftoroza, fuzarioza i inne)
-lepsze i obfitsze kwitnienie, owocowanie, kondycja, żywy wygląd -mniejsza wrażliwość na stresy środowiskowe: nieodpowiednie pH, zasolenie, zalanie, toksyczne związki
Uwaga: Obok wystąpienia grzybów jadalnych mogą pojawić się grzyby niejadalne oraz trujące, dlatego należy zachować należytą ostrożność podczas ich zbierania.
Absolutny przebój. Grzyby jadalne z własnej, domowej uprawy.
Wyobrażasz sobie własną uprawę, na której z powodzeniem wyrastają połacie Pieczarek, Kani, Boczniaków, czy nawet Prawdziwków ?
Tak to jest w Twoim zasięgu. Przygotowaliśmy super ofertę gotowych, zagrzybionych podłoży, żywej grzybni oraz szczepionek mikoryzowych dzięki którym z łatwością rozpoczniesz uprawę własnych grzybów w domu lub w ogrodzie.
Łatwe w zastosowaniu i uprawie produkty, które sprawią, że najlepsze jadalne grzyby będą zawsze pod ręką.
Zachwyć sąsiadów widokiem prawdziwków, czy kani w swoim ogrodzie lub niezliczoną ilością zdrowych i świeżych pieczarek z domowego parapetu.