Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grzybnie grzybnia pieczarki pieczarka

18-01-2012, 3:34
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6.50 zł     
Użytkownik ts13_2004
numer aukcji: 2011170409
Miejscowość zblewo
Wyświetleń: 375   
Koniec: 20-01-2012 08:57:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  

Strona o mnie

Sklep wielobranżowy

Komentarze

Zadaj pytanie sprzedającemu

 

KONTAKT

 

608-[zasłonięte]-463

664-[zasłonięte]-210

Tel./fax.

58[zasłonięte]588-34

GADU- GADU   10[zasłonięte]939

Email: 

tadeusz-[zasłonięte]@wp.pl

 

http://tadex.firmy.net/

http://zpuhtadex-ogrodzenia.otobiznes.pl/

 

REGULAMIN

 

Zapoznaj się z regulaminem

 

1.Przed zakupem dokładnie przeczytaj cały opis kupowanego przedmiotu

 

2.Kupując na kilku naszych aukcjach jednorazowo za przesyłkę płacisz tylko raz

 

3. Nie odwołujemy ofert zakupu. Bardzo prosimy o rozsądne zakupy

 

4. Wysyłka towaru nastąpi do 72H

 (3 dni) od momentu zaksięgowania kwoty na naszym koncie w dni robocze od pn. – pt.  w weekendy nie wysyłamy towaru. Czas liczony jest od następnego dnia zaraz po zaksięgowaniu kwoty na naszym koncie

 

5. Wysyłka za pobraniem (płatne u listonosza) następuje do 48 H od momentu przyjęcia zamówienia

 

6. Towar wysyłano jest od pn. –pt. w godzinach

11 – 14

 

7. Koszty przesyłki zawsze podane są na każdej aukcji . Jeśli nie wiesz jakie masz doliczyć koszty skontaktuj się z nami

 

8. Sprzedawane przez nas towary są nowe.

 

9. Na sfinalizowanie aukcji masz 7 dni od momentu zakupu jeśli w tym czasie nie będzie wpłaty wysyłamy do allegro informacje o zwrot prowizji.

 

10. Jako kupujący wystawiasz pierwszy komentarz   

 

Koszty wysyłki na stronie

 

Witam państwa bardzo serdecznie, mam do zaoferowania państwu grzybnię Pieczarki 

(AGARIS)

Jest to grzybnia do uprawy amatorskiej na działce, jak również do uprawy  towarowej na dużą skalę.

Jedno opakowanie waży 0,5 kg

WYSYŁAM NA ADRES Z ALLEGRO LUB WSKAZANY PRZY WPŁACIE W TYTUŁEM NIE WYSYŁAM NA ADRESY WSKAZANE MEJLEM

Kontakt Zofia Szrajber

608-[zasłonięte]-463

Do każdej grzybni zostanie dołączona szczegółowa instrukcja uprawoa.

Przesyłka zaraz po zaksięgowaniu na koncie.

KUPUJĄC NA KILKU NASZYCH

AUKCJACH PŁACISZ TYLKO

RAZ ZA WYSYŁKĘ

PACZKA KURIER DO 25 Kg

 

 

 

 
POL 23
  
 
 
 
 
 
Rasa heterozyjna U3 wyhodowana przez panią dr Gerdę Fritsche.  Pieczarki tej rasy wiążą bardzo łatwo, są białe, gładkie, o średnicy kapelusza około 5 cm z tendencją do tworzenia drobnych owocników. Doskonała jako surowiec do przemysłu przetwórczego.
  
INKUBACJA
-       Temperatura podłoża podczas inkubacji 22 – 25˚C.
-       Wilgotność względna powietrza w hali 98 – 99%.
-       Stężenie CO2  0,5 – 1,2%.
-       Czas inkubacji 12 – 17 dni.
 
OKRYWA
-       Nakładanie, gdy podłoże jest przerośnięte grzybnią w 100%.
-       5-6cm grubości po podlaniu.
-       Wolna od chorób i szkodników.
-       pH 7,3 – 7,6.
-       Wysoka wilgotność nakładanej okrywy.
-       Dowilżanie zaczynamy 3 dnia po nałożeniu okrywy.
-       Czesanie w momencie pojawienia się pierwszych strzępek na powierzchni okrywy, zbyt późne czesanie opóźnia pierwszy rzut pieczarek.
 
Dodanie grzybni kakingowej w ilości 10-30 dkg/m2 pozwala na wyeliminowanie czesania i powoduje przyspieszenie plonowania o 4-7 dni.
 
WIĄZANIE
-       Pierwsze podlewanie rozpoczynamy po 24 godzinach po czesaniu.
-       2-3 dni po czesaniu, gdy na 75% powierzchni widoczne są strzępki grzybni, stężenie CO2 (mierzone około 15 cm powyżej okrywy) obniżamy do 0,08 – 0,1% (gdy na 1m2 znajduje się 100 kg nawozu, stężenie CO2 powinno wynosić 0,07%),
-       Wilgotność względną obniżamy do 90%,
-       Temperaturę powietrza obniżamy do 17-19˚C, jeśli temperatura podłoża jest wyższa niż 19-20˚C to rasa ta tworzy mało zawiązków.
-       Podlewanie zaczynamy, gdy owocniki osiągną wielkość  dużego grochu (1,25 – 1,8 cm), ostatnie podlewanie wykonujemy na dzień przed rozpoczęciem zbioru,
 
PLONOWANIE
-       Pierwszy rzut zbieramy 21 – 22 dnia po nałożeniu okrywy (około 16 dnia, gdy zastosujemy grzybnię kakingową).
-       Wilgotność względna powietrza w czasie plonowania powinna wynosić 88%.
-       W czasie plonowania temperatura powietrza powinna się utrzymywać od 17˚C do 20˚C w zależności od tego jakiej wielkości owocniki chcemy uzyskać.
-       Po skończonym rzucie przystępujemy do podlewania uprawy.
-  Pieczarki tej rasy po zbiorze należy szybko schłodzić.