WITAM NA MOJEJ AUKCJI!!
SERDECZNIE ZAPRASZAM
Do kupna grzybka tybetańskiego wyhodowanego na mleku prosto od krowy z gospodarstwa agroturystycznego, aukcja dot. 2 dużych porcji.
WYSYŁKA wykonywana jest od poniedziałku do środy (oczywiście dlatego, żeby grzybek nie leżał przez weekend na poczcie).
Jeśli za wygraną licytację pieniążki wpłyną na konto w środę lub później to przesyłka będzie wysłana dopiero w poniedziałek.
Grzybka wysyłam zabezpieczonego w kopercie bąbelkowej, w torebce strunowej.
Do ceny wysyłki doliczone jest opakowanie.
Grzybek tybetański zwany potocznie kefirkiem, ma postać małych galaretowatych grudek podobnych do różyczek kalafiora wielkości od 3 - 20 mm. Są to symbiotyczne kolonie bakterii i drożdży utrzymane w kefiranie, substancji spajającej strukturę ziarna kefirowego.
Przy jego pomocy można przygotować pyszny i zdrowy kefirowy napój. Kefir fermentowany grzybkiem tybetańskim to cenne źródło probiotyków. Jego dobroczynne działanie docenili tybetańscy mnisi.
Dzięki spożyciu takiego kefiru mogli cieszyć się zdrowym i długim życiem. Napój przyrządzony na grzybku zawiera bakterie kwasu mlekowego oraz drożdże iżywe kultury bakterii, jest bogaty w białka, wapń, witaminy z grupy B: B1, B5, B7, B12, niacynę, kwas foliowy, witaminę K, fosfor i magnez.
Hodowanie grzybka
1.W słoiku zalewamy grzybka szklanką mleka.
2. Po 24 godzinach cedzimy przez sitko (plastikowe - grzybek nie znosi metalu).
3. Grzybka na sitku płuczemy zimną bieżącą wodą, aż woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta.
4. Ponownie umieszczamy grzybka w przepłukanym słoiku i zalewamy na 24 godziny mlekiem (nie zakręcamy słoika, najlepiej zabezpieczyć go gazą).
5. Kurację grzybkiem stosujemy przez 20 dni, pijemy go rano. Po tym czasie robimy 10-cio dniową przerwę. Cykl taki możemy powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet kilka lat. W kuracji należy robić przerwy, ponieważ organizm przyzwyczaja się do leczniczych substancji, co zmniejsza ich działanie. Robiąc przerwy w piciu napoju z grzybka uzyskujemy lepszy efekt leczniczy.
***właściwości kefiru otrzymanego z ziaren grzybka tybetańskiego***
-antybakteryjne,
-antygrzybiczne,
-antynowotworowe,
-przeciwzapalne,
-podnoszące odporność
***Regularne spożywanie kefiru***
poprawia przemianę materii, oczyszcza oraz odtruwa organizm, poprawia kondycję układu krążenia, zapobiega miażdżycy, łagodzi dolegliwości w chorobie wrzodowej żołądka, oczyszcza układ moczowy, wspomaga układ nerwowy, eliminuje stany zmęczenia i wyczerpania, łagodzi skutki stresu, łagodzi problemy z bezsennością, poprawia stan skóry, włosów i paznokci hamuje procesy starzenia wspomaga układ odpornościowy, dostarcza witamin, poprawia libido, zwalcza infekcje grzybicze (NP. INFEKCJE INTYMNE), chroni przed nowotworami, przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych (stosowany zewnętrznie).