Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI ziarno kefirowe +ulotka hodowli

29-12-2014, 0:21
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 4.99 zł     
Użytkownik masskotka20
numer aukcji: 4900603636
Miejscowość TRAWNIKI
Kupiono sztuk: 9    Licytowało: 9    Wyświetleń: 259   
Koniec: 29-12-2014 00:11:15

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM NA MOJEJ AUKCJI!!


SERDECZNIE ZAPRASZAM

Do kupna grzybka tybetańskiego wyhodowanego na mleku prosto od krowy z gospodarstwa agroturystycznego, aukcja dot. 2 dużych porcji. 

 WYSYŁKA wykonywana jest od poniedziałku do środy (oczywiście dlatego, żeby grzybek nie leżał przez weekend na poczcie).

 Jeśli za wygraną licytację pieniążki wpłyną na konto w środę lub później to przesyłka będzie wysłana dopiero w poniedziałek.

Grzybka wysyłam zabezpieczonego w kopercie bąbelkowej, w torebce strunowej.

Do ceny wysyłki doliczone jest opakowanie.

 

 

Grzybek tybetański zwany potocznie kefirkiem, ma postać małych galaretowatych grudek podobnych do różyczek kalafiora wielkości od 3 - 20 mm. 
Są to symbiotyczne kolonie bakterii i drożdży utrzymane w kefiranie, substancji spajającej strukturę ziarna kefirowego.


Przy jego pomocy można przygotować pyszny i zdrowy kefirowy napój. 
Kefir fermentowany grzybkiem tybetańskim to cenne źródło probiotyków. Jego dobroczynne działanie docenili tybetańscy mnisi.

Dzięki spożyciu takiego kefiru mogli cieszyć się zdrowym i długim życiem. Napój przyrządzony na grzybku zawiera bakterie kwasu mlekowego oraz drożdże iżywe kultury bakterii, jest bogaty w białkawapńwitaminy z grupy B: B1, B5, B7, B12niacynękwas foliowywitaminę Kfosfor i magnez.

 

Hodowanie grzybka

1.W słoiku zalewamy grzybka szklanką mleka.

2. Po 24 godzinach cedzimy przez sitko (plastikowe - grzybek nie znosi metalu).

3. Grzybka na sitku płuczemy zimną bieżącą wodą, aż woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta.

4. Ponownie umieszczamy grzybka w przepłukanym słoiku i zalewamy na 24 godziny mlekiem (nie zakręcamy słoika, najlepiej zabezpieczyć go gazą).

5. Kurację grzybkiem stosujemy przez 20 dni, pijemy go rano. Po tym czasie robimy 10-cio dniową przerwę. Cykl taki możemy powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet kilka lat. W kuracji należy robić przerwy, ponieważ organizm przyzwyczaja się do leczniczych substancji, co zmniejsza ich działanie. Robiąc przerwy w piciu napoju z grzybka uzyskujemy lepszy efekt leczniczy.

 

***właściwości kefiru otrzymanego z ziaren grzybka tybetańskiego***

 

-antybakteryjne,

-antygrzybiczne,

-antynowotworowe,

-przeciwzapalne,

-podnoszące odporność

 

 

***Regularne spożywanie kefiru***

poprawia przemianę materii, oczyszcza oraz odtruwa organizm, poprawia kondycję układu krążenia, zapobiega miażdżycy, łagodzi dolegliwości w chorobie wrzodowej żołądka, oczyszcza układ moczowy, wspomaga układ nerwowy, eliminuje stany zmęczenia i wyczerpania, łagodzi skutki stresu, łagodzi problemy z bezsennością, poprawia stan skóry, włosów i paznokci hamuje procesy starzenia wspomaga układ odpornościowy, dostarcza witamin, poprawia libido, zwalcza infekcje grzybicze (NP. INFEKCJE INTYMNE), chroni przed nowotworami, przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych (stosowany zewnętrznie).