Grzybek Tybetański
Zamienia on zwykłe mleko w zdrowotny napój. Przez tysiące lat pomógł już wielu osobom, może pomóc i Tobie.
W PRZESYŁCE OTRZYMUJESZ:
- 1 dużą łyżkę grzybka tybetańskiego( porcja do wyprodukowania ok 0,5 litra mlecznego napoju)
- szczegółowe informacje dotyczące hodowli grzybka
- przepis na domowy twarożek i racuchy z mlecznego napoju
- przepisy na maseczki z wykorzystaniem grzybka
Grzybka wysyłam tylko w poniedziałki i wtorki !!!!
Właściwości lecznicze grzybka:
reguluje przemianę materii, zapobiega zaparciom obniża poziom złego cholesterolu wspomaga leczenie serca wytwarza naturalne antybiotyki, leczy stany zapalne hamuje wzrost komórek rakowych leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy łagodzi skutki stresu, eliminuje zmęczenie, wyczerpanie zwiększa libido opóźnia proces starzenia się komórek pomaga walczyć z bezsennością zewnętrznie: pomaga na oparzenia słoneczne dostarcza wielu witamin
Kurację grzybkiem stosujemy przez 20 dni, pijemy go najlepiej przed snem. Po tym czasie robimy 10 -cio dniową przerwę. Cykl taki możemy powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet parę lat. Robienie przerw nie jest konieczne. Ale organizm może się uodpornić na działanie grzybka, więc po przerwie substancje lecznicze działają lepiej.
Hodowla grzybka:
2 łyżeczki grzybka, słoik, szklanka mleka (nie gotowanego), plastikowa lub drewniana łyżka (nie mogą być metalowe) sitko, gaza.
Zalać w słoiku dwie łyżeczki grzybka szklanką mleka. (na 1 łyżeczkę grzybka przypada ok 150ml mleka)
Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko.
Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą. (aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta).
Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać na 24 godziny mlekiem. (nie wolno zakręcać słoika, należy go zabezpieczyć gazą).
Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temperatura pokojowa. Dla urozmaicenia smaku możemy dodać sezonowe owoce np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny.
Napój mleczny produkowany przez grzybka przypomina w smaku kefir.
Jednak należy pamiętać o zachowaniu właściwych proporcji!
Jeżeli napój z grzybka staje sie bardziej kwaśny niż zwykle, należy zwiększyć ilość mleka lub pozbyć się nadmiaru grzybka.
|