Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI - porcja - cudowna moc !

23-01-2012, 10:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 4 zł      Aktualna cena: 4 zł     
Użytkownik Luckily_girl
numer aukcji: 2044583542
Miejscowość Końskie
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 54   
Koniec: 13-01-2012 10:51:39
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

                                     GRZYBEK TYBETAŃSKI
                [grzybek mnichów tybetańskich]

[inaczej kefirowy] to symbiotyczny układ bakterii mlekowych i drożdży. Ziarna są symbiotycznym zespołem mikroorganizmów unikatowych w swoim składzie zachowującym się jak jeden organizm.

Jak głosi pewna historia GRZYBEK MNICHÓW TYBETAŃSKICH przywiózł do Polski profesor Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat przebywał w Indiach. Tam ciężko chorował na raka wątroby, został całkowicie wyleczony tym grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep tego grzybka...

HODOWLA GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO
Łyżeczkę grzybka umieść w szklance lub innym szklanym naczyniu i zalej 150 ml mleka nie gotowanego. Po 24 godzinach przecedź powstały kefir przez plastikowe sitko. Do cedzenia używaj wyłącznie plastikowej łyżeczki. Wyprodukowany przez grzybka kefir - wypij, natomiast grzybka dobrze wypłucz na sitku pod bieżącą, zimną wodą. "Grzybka" należy płukać tak długo, aż woda, wyciekająca z sitka będzie czysta a nie "mleczna". Grzybek zalej ponownie świeżym mlekiem i odstaw, najlepiej w zacienione miejsce o temperaturze pokojowej, na 24 godziny. Naczynie, w którym znajduje się grzybek i mleko możesz nakryć gazą.

1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.
2. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy. 
3. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komorek  nowotworowych.  
4. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi. 
5. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki. 
6. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe

7. Leczy choroby drog zółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żolciowym.  
8.Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i  dwunastnicy. 
9. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania. 
10. Łagodzi skutki stresu. 
11. Zwiększa libido. 
12. Działa hamująco na proces starzenia się komorek somatycznych w organizmie.  
13. Stosowany jako okłady na bolącee miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych. 
14. Pomaga walczyć z bezsennością. 
15. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źrodlo. 

To tylko niektóre dobrodziejstwa związane z zażywaniem kefiru z tegoż grzybka. Fantastycznie reguluje trawienie:))) Ja jestem nim zachwycona! Stosowałam różne diety i nic! Używam go od 8 m-cy, oczywiście z przerwami i schudłam, nie mam uczucia głodu i mniej jem:) 4 dziurki w pasku dla mnie bomba:))))) Wyregulowało mi się trawienie. Polecam i zapraszam do licytacji.
Nadmieniam, że mnoży się tak, że po 2 tyg można robić kefirek z 0,5 litra mleka!
porcja (1 łyżeczka) wystarczająca na 150 ml mleka