GRZYBEK TYBETAŃSKI joginów hinduskich
oryginalny!
porcja na 300 ml mleka - 2 łyżeczki
KUMBUCHA + starter 50 ml
+ ulotki z opisem hodowli
Tylko oryginalny grzybek tybetański hodowany na pełnowartościowym mleku prosto od krowy dostarczy Tobie witamin i minerałów, zapewni świetną alternatywę dla syntetycznych suplementów diety.
Często sprzedawcy w serwisie Allegro nawet nie są świadomi, iż grzybek oferowany przez nich to bezwartościowe szczepy używane w mleczarniach...
Prawdziwy grzybek tybetański zwiększa swoją objętość o 100 % w ciągu 3-4 dni !
Do przesyłki z grzybkiem dołączam informację w formie drukowanej, jak odróżnić oryginalnego grzybka tybetańskiego od bezwartościowych szczepów używanych w mleczarniach, jak opiekować się grzybkiem, jakie mleko używać.
HISTORIA CUDOWNEGO GRZYBKA:
Grzybek Tybetański został odkryty przypadkiem wiele wieków temu przez górali z Kaukazu, choć nie wiadomo kiedy dokładnie, gdyż źródła podają różne daty. Jego zdrowotnymi właściwościami cieszono się nie tylko w górach Kaukazu, ale również w Chinach, Tybecie i Indiach. Wierzono, że to właśnie dzięki nim człowiek może przeżyć ponad 100 lat. Podobno do Polski został przywieziony przez profesora Politechniki Gliwickiej, który w trakcie swojego pięcioletniego pobytu w Indiach ciężko chorował na raka wątroby. Chory poddał się alternatywnemu leczeniu – mnich tybetański podawał mu napar z tego tajemniczego grzybka, dzięki któremu mężczyzna cudownie ozdrowiał. Kiedy wracał do Polski, mnich ofiarował mu szczep tego grzybka. Trudno w to uwierzyć , a jednak informację o jego antyrakowych właściwościach potwierdzają liczne wypowiedzi na międzynarodowych forach. Osoby stosujące kurację tybetańską cieszą się dobrym zdrowiem i polecają grzybka innym.
WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE:
- reguluje i poprawia przemianę materii
- leczy choroby układu pokarmowego, m.in. dolegliwości trawienne, wrzody żołądka i dwunastnicy
- reguluje ciśnienie tętnicze i poziom glukozy we krwi
- redukuje „zły cholesterol”
- zapobiega chorobom serca
- jest probiotykiem
- leczy stany zapalne
- hamuje wzrost komórek nowotworowych
- wytwarza interferon o działaniu antywirusowy
- leczy choroby narządów wewnętrznych: wątroby, trzustki, śledziony, nerek, pęcherza moczowego
- rozpuszcza kamienie w woreczku żółciowym
- hamuje proces starzenia, łagodzi skutki stresu i zmęczenia
- łagodzi ból i oparzenia słoneczne
- pomaga walczyć z bezsennością
- poprawia libido
- jest źródłem wielu witamin
HODOWLA GRZYBKA:
1 łyżeczka grzybka
150 ml mleka (na 2 łyżeczki grzybka - 300 ml mleka, ilość mleka zwiększamy wraz ze wzrostem grzybka))
słoik
plastikowa lub drewniana łyżka (nie mogą być metalowe)
sitko plastikowe
gaza
Zalać grzybka mlekiem w słoiku, przy pomocy gumki zabezpieczyć słoik gazą.
Po 24 godzinach przemieszać i przecedzić przez sitko.
Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą.
Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać mlekiem na 24 godziny.
Optymalna temperatura dla grzybka to 18-24*C, czyli temp. pokojowa.
Nawet jeśli nie spożywamy grzybka, nadal musimy ponawiać te czynności, gdyż bez tego grzybek straci swoje właściwości, zmieni kolor a w konsekwencji obumrze.
Nie używamy metalowych przedmiotów!
KOMBUCHA
Kombucha składa się z bakterii i specjalnej kultury drożdży, żyjących ze sobą w symbiozie.
Organizm ten fermentuje posłodzoną herbatę tworząc napój z kombuchy.
Po wypiciu tego napoju czujemy się orzeźwieni i wzmocnieni. Kombucha stała się środkiem zapobiegającym wielu chorobom.
-wzmacnia organizm
-zapobiega przeziębieniom
-hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych
-reguluje przemianę materii
-reguluje ciśnienie krwi
-odtruwa organizm
-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej
-zmniejsza objawy menopauzy
-dodaje siły i poprawia koncentrację
-wzmacnia organy:serce,oczy,stawy,skórę oraz włosy
-łagodzi objawy reumatyzmu
-zmniejsza ryzyko nowotworów
-przyspiesza perystaltykę jelit
-wpływa kojąco na układ nerwowy
-przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami
-pomaga w leczeniu łuszczycy
-zmniejsza poziom cholesterolu
-łagodzi objawy migreny
|