Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

grzybek tybetański ORYGINALNY kombucha+starter50ml

06-01-2015, 6:54
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 26 zł     
Użytkownik ecie-pecie123
numer aukcji: 4936874104
Miejscowość @
Zostało sztuk: 3    Wyświetleń: 10   
Koniec: 06-01-2015 06:53:30

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ecie-pecie123

tel.: 723 [zasłonięte] 748

najbliższy poniedziałek, wtorek i środa po zakupie i wpłacie

koszt przesyłki zawiera:

koszt transportu(POCZTA POLSKA) +

koszt opakowania przedmiotu:

np.:opakowanie kartonowe lub koperta bąbelkowa,słoik,woreczek strunowy, folia stretch,taśma

 

 

 

 

GRZYBEK TYBETAŃSKI  joginów hinduskich

oryginalny!

porcja na 300 ml mleka - 2 łyżeczki

 

KUMBUCHA + starter 50 ml

+ ulotki z opisem hodowli

grzybek tybetański ORYGINALNY kombucha+starter50ml

 

Tylko oryginalny grzybek tybetański hodowany na pełnowartościowym mleku prosto od krowy dostarczy Tobie witamin i minerałów, zapewni świetną alternatywę dla syntetycznych suplementów diety.

Często sprzedawcy w serwisie Allegro nawet nie są świadomi, iż grzybek oferowany przez nich to bezwartościowe szczepy używane w mleczarniach...

Prawdziwy grzybek tybetański zwiększa swoją objętość o 100 % w ciągu 3-4 dni !

 

Do przesyłki z grzybkiem dołączam informację w formie drukowanej, jak odróżnić oryginalnego grzybka tybetańskiego od bezwartościowych szczepów używanych w mleczarniach, jak opiekować się grzybkiem, jakie mleko używać.

 

HISTORIA CUDOWNEGO GRZYBKA:

 

Grzybek Tybetański został odkryty przypadkiem wiele wieków temu przez górali z Kaukazu, choć nie wiadomo kiedy dokładnie, gdyż źródła podają różne daty. Jego zdrowotnymi właściwościami cieszono się nie tylko w górach Kaukazu, ale również w Chinach, Tybecie i Indiach. Wierzono, że to właśnie dzięki nim człowiek może przeżyć ponad 100 lat. Podobno do Polski został przywieziony przez profesora Politechniki Gliwickiej, który w trakcie swojego pięcioletniego pobytu w Indiach ciężko chorował na raka wątroby. Chory poddał się alternatywnemu leczeniu – mnich tybetański podawał mu napar z tego tajemniczego grzybka, dzięki któremu mężczyzna cudownie ozdrowiał. Kiedy wracał do Polski, mnich ofiarował mu szczep tego grzybka. Trudno w to uwierzyć , a jednak informację o jego antyrakowych właściwościach potwierdzają liczne wypowiedzi na międzynarodowych forach. Osoby stosujące kurację tybetańską cieszą się dobrym zdrowiem i polecają grzybka innym.

 

WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE:

 

  • reguluje i poprawia przemianę materii
  • leczy choroby układu pokarmowego, m.in. dolegliwości trawienne, wrzody żołądka i dwunastnicy
  • reguluje ciśnienie tętnicze i poziom glukozy we krwi
  • redukuje „zły cholesterol”
  • zapobiega chorobom serca
  • jest probiotykiem
  • leczy stany zapalne
  • hamuje wzrost komórek nowotworowych
  • wytwarza interferon o działaniu antywirusowy
  • leczy choroby narządów wewnętrznych: wątroby, trzustki, śledziony, nerek, pęcherza moczowego
  • rozpuszcza kamienie w woreczku żółciowym
  • hamuje proces starzenia, łagodzi skutki stresu i zmęczenia
  • łagodzi ból i oparzenia słoneczne
  • pomaga walczyć z bezsennością
  • poprawia libido
  • jest źródłem wielu witamin

HODOWLA GRZYBKA:

 

1 łyżeczka grzybka

150 ml mleka (na 2 łyżeczki grzybka - 300 ml mleka, ilość mleka zwiększamy wraz ze wzrostem grzybka))

słoik

plastikowa lub drewniana łyżka (nie mogą być metalowe)

sitko plastikowe

gaza

Zalać grzybka mlekiem w słoiku, przy pomocy gumki zabezpieczyć słoik gazą.

Po 24 godzinach przemieszać i przecedzić przez sitko.

Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą.

Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać mlekiem na 24 godziny.

Optymalna temperatura dla grzybka to 18-24*C, czyli temp. pokojowa.

Nawet jeśli nie spożywamy grzybka, nadal musimy ponawiać te czynności, gdyż bez tego grzybek straci swoje właściwości, zmieni kolor a w konsekwencji obumrze.

 

Nie używamy metalowych przedmiotów!

 

 

 

KOMBUCHA 

 

Kombucha składa się z bakterii i specjalnej kultury drożdży, żyjących ze sobą w symbiozie.

Organizm ten fermentuje posłodzoną herbatę tworząc napój z kombuchy.

Po wypiciu tego napoju czujemy się orzeźwieni i wzmocnieni. Kombucha stała się środkiem zapobiegającym wielu chorobom. 

 

 

 

 

-wzmacnia organizm

-zapobiega przeziębieniom

-hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych

-reguluje przemianę materii

-reguluje ciśnienie krwi

-odtruwa organizm

-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej

-zmniejsza objawy menopauzy

-dodaje siły i poprawia koncentrację

-wzmacnia organy:serce,oczy,stawy,skórę oraz włosy

-łagodzi objawy reumatyzmu

-zmniejsza ryzyko nowotworów

-przyspiesza perystaltykę jelit

-wpływa kojąco na układ nerwowy

-przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami

-pomaga w leczeniu łuszczycy

-zmniejsza poziom cholesterolu

-łagodzi objawy migreny

 

 

 

 

 

 

 



Dodano 2[zasłonięte]014-12 20:37
Wysyłka przed świętami tylko w poniedziałek 22 grudnia 2014,
przed Sylwestrem tylko w poniedziałek 29 grudnia...