Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grzybek tybetański na wiejskim mleku porcja na 1l!

18-06-2012, 4:33
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł     
Użytkownik ewka281192
numer aukcji: 2330437341
Miejscowość Brenna
Wyświetleń: 63   
Koniec: 21-05-2012 16:42:46

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

PROSZĘ O WYSŁANIE NA MÓJ ADRES MAILOWY POTWIERDZENIA PRZELEWU!!!

Wystawiony przeze mnie grzybek tybetański pochodzi z mojej własnej hodowli, do której używałam wiejskiego mleka beskidzkiego kupowanego u zaprzyjaźnionych gospodarzy. Grzybek jest zdrowy i na dobrym, pełnym mleku rośnie bardzo szybko. Grzybka wysyłam w sterylnym, szczelnym pojemniku, wraz z mlekiem potrzebnym mu do przeżycia. Ze względu na czas dostawy wybieram przesyłkę wyłącznie priorytetową. Jeżeli mają Państwo do mnie jakieś pytania służę pomocą.

Historia grzybka tybetańskiego

Cudowny grzybek wywodzi się z krainy długowieczności - Kaukazu. Kaukascy górale odkryli go przez przypadek przy produkcji zsiadłego mleka i tak powstał zdrowotny napój.

Jak głosi pewna historia grzybka do Polski przywiózł profesor Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat przebywał w Indiach. Tam ciężko chorował na raka wątroby i został całkowicie wyleczony tym grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep tego grzybka.

Właściwości lecznicze grzybka:

  • reguluje przemianę materii, zapobiega zaparciom
  • obniża poziom złego cholesterolu
  • wspomaga leczenie serca
  • wytwarza naturalne antybiotyki, leczy stany zapalne
  • hamuje wzrost komórek rakowych
  • leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy
  • łagodzi skutki stresu, eliminuje zmęczenie, wyczerpanie
  • zwiększa libido
  • opóźnia proces starzenia się komórek
  • pomaga walczyć z bezsennością
  • zewnętrznie: pomaga na oparzenia słoneczne
  • dostarcza wielu witamin

Hodowla grzybka

  • 2 łyżeczki grzybka,
  • słoik,
  • szklanka mleka (nie gotowanego),
  • plastikowa lub drewniana łyżka (nie mogą być metalowe)
  • sitko,
  • gaza.
  1. Zalać w słoiku grzybka mlekiem i dodać przesłany starter, w którym grzybek pływał (wysłana porcja wystarcza na cały litrowy słoik mleka)

  2. Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko.

  3. Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą. (aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta).

  4. Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać na 24 godziny mlekiem. (nie wolno zakręcać słoika, należy go zabezpieczyć gazą).

Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temperatura pokojowa. Dla urozmaicenia smaku możemy dodać sezonowe owoce np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny itp.

UWAGA! Do hodowli grzybka używamy wyłącznie mleka niepasteryzowanego! ( W mleku pasteryzowanym fermentacja może nie zachodzić prawidłowo ze względu na brak pożytecznych bakterii). Nie używamy żadnych metalowych przedmiotów!

PROSZĘ O WYSŁANIE NA MÓJ ADRES MAILOWY POTWIERDZENIA PRZELEWU!!!