Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI + KSIĄŻKA = Zdrowy Zestaw !

23-01-2012, 9:55
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 24.50 zł      Aktualna cena: 24.50 zł     
Użytkownik adam180488
numer aukcji: 2050152197
Miejscowość I N T E R N E T
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 10   
Koniec: 13-01-2012 15:37:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Mam Państwu do zaoferowania cudownego Grzybka Tybetańskiego - naturalny probiotyk oraz książkę w wersji elektronicznej "Grzybek tybetański - pytania i odpowiedzi" (opis książki poniżej opisu grzybka).


ZESTAW = Grzybek tybetański + Książka "Grzybek tybetański - pytania i odpowiedzi"

Niesamowite działanie i właściwości lecznicze można poznać pijąc produkowany przez grzybka cudowny zdrowotny mleczny napój. W poniższym opisie krótko przedstawię działanie grzybka, jego właściwości lecznicze oraz sposób hodowania.

Gwarantuję, że dotrze on do Państwa w idealnym stanie, szczelnie zamknięty i zabezpieczony. Naprawdę warto! Wysyłam tylko od poniedziałku do wtorku (oczywiście dlatego, żeby grzybek nie leżał przez weekend na poczcie). Znajduję się on w plastikowym, sterylnym, zabezpieczonym słoiczku, w kopercie bąbelkowej. Do grzybka dołączam przepis na jego hodowlę oraz plastikową łyżkę GRATIS!!!

Jestem pasjonatem zdrowej żywności, ziołolecznictwa i medycyny naturalnej. Z miłą chęcią odpowiadam na pytania dotyczące hodowli tego cudownego zdrowotnego grzybka.

GG: 11[zasłonięte]059 lub opcja "Zadaj pytanie"




PIJ MLEKO z grzybka, BĘDZIESZ zdrowy!!!

Ten drogocenny grzybek ma następujące właściwości lecznicze:

1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie,

2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów,

3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych,

4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie,

5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy,

6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych,

7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi,

8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki,

9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe,

10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.

11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.

12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.

13. Łagodzi skutki stresu.

14. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.

15. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.


Prezentowany tutaj GRZYBEK MNICHÓW TYBETAŃSKICH przywiózł do Polski profesor Politechniki Gliwickiej, który przez okres 5 lat przebywał w Indiach. Tam ciężko chorował na raka wątroby, z którego został całkowicie wyleczony tym właśnie grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep grzybka.


Możesz stworzyć własną, domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju. Wystarczy do tego łyżeczka prezentowanego tutaj grzybka, którą należy umieścić w słoiku i zalać 150ml mleka (nie gotowanego). Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko. Używać do tych czynności niemetalowych przedmiotów (sitko, łyżeczka). Mleko przetworzone przez grzybka należy wypić, a samego grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą (do momentu, aż nie będzie pokryty mlekiem- woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta). Grzybek zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny. Słoik nakryć najlepiej gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej w zacienionym miejscu.


Powinna trwać 20 dni bez przerwy. Mleczny napój najlepiej pić tuż przed snem. Następnie zrobić 10 dni przerwy i znów pić przez 20 dni. Kurację można powtarzać kilkakrotnie. W czasie przerwy między kuracjami, gdy nie pijemy mleka przetworzonego przez grzybka, należy zalewać go taką ilością mleka, aby był przykryty i lekko pływał. Oczywiście w tym czasie należy mleko również zmieniać co 24 godziny.


W czasie wizyt u ginekologa niejednokrotnie słyszysz od lekarza, że powinnaś codziennie pić np. jogurt, maślankę??? Nie jesteś bezbronna wobec grzybów i bakterii, które powodują stany zapalne w miejscu intymnym. Ma ono swoich osobistych ochroniarzy - pałeczki kwasu mlekowego. To bakterie, które nie tylko ci nie szkodzą, ale wręcz dbają o zdrowie. To właśnie one trzymają w ryzach chorobotwórcze drobnoustroje żyjące w pochwie, takie jak gronkowiec złocisty, Escherichia coli, paciorkowce, niektóre grzyby. Pałeczki kwasu mlekowego udaremniają ataki mikrobów z zewnątrz. Nadają twoim miejscom intymnym kwaśny odczyn (pH pochwy wynosi 3,8-4,2), zabójczy dla wielu drobnoustrojów. Pałeczki kwasu mlekowego powinny stanowić 80% wszystkich bakterii bytujących w pochwie - wówczas masz prawidłową florę bakteryjną, która chroni cię przed infekcjami. Najlepsze wyjście- pić regularnie napój mleczny z grzybka tybetańskiego zawierający bakterie kwasu mlekowego.


Wiadomo już, że poparzeń słonecznych lepiej unikać jak ognia. Zwykle jednak każdemu z nas się one częściej lub rzadziej zdarzają. Domowym sposobem jest zastosowanie okładów z kwaśnego mleka, może być także jogurt naturalny. Do tego właśnie celu idealnie nadaje się napój z grzybka tybetańskiego. Bardzo pomocny gdy przesadzi się z leżeniem na plaży lub w solarium.


Proces fermentacji mleka prowadzony jest przez grzybka tybetańskiego (zespół specyficznych mikroorganizmów) o wymiarach od 0.3 do 2 cm i nieregularnym kształcie, często porównywanego do rozgotowanego ryżu lub cząsteczek kalafiora. Grzybek jogów hinduskich to symbiotyczny układ bakterii mlekowych, pałeczek mlekowych i drożdży. Substancją utrzymującą strukturę „grzybka” jest polisacharyd. Badania nad grzybkiem tybetańskim i jego zdrowotnym działaniem są wciąż prowadzone.


Barierę ochronną naszego organizmu tworzy naturalna flora bakteryjna jelit, śluzówka jelit oraz tzw. jelitowy układ odpornościowy, które razem składają się na „linie obrony organizmu” zapobiegając przenikaniu szkodliwych czynników.

1. Flora bakteryjna jelit - łączna ich ilość na obszarze jelit to około sto tysięcy miliardów! Zajmując dużą przestrzeń nie dopuszczają do rozwoju bakterii należących do gatunków chorobotwórczych.

2. Śluzówka jelit - fizyczna bariera, która zapobiega wniknięciu patogenów do wnętrza organizmu.

3. Jelitowy układ odpornościowy - tworzą go komórki odpornościowe żyjące w jelitach stanowiące aż 70% wszystkich komórek odpornościowych naszego ciała.

Kluczem do zachowania odporności jest picie fermentowanego mlecznego napoju z grzybka - naturalnego probiotyku !



Grzybka, którego Państwu oferuję, dostałem od znajomych. W momencie, w którym zacząłem pić produkowany przez niego mleczny napój, miałem problemy gastryczne… skończyły się one jak ręką odjął! Mój wujek wyleczył tym sposobem wrzody żołądka.

W internecie można znaleźć wiele informacji o przypadkach wyleczenia z WZW typu B.

A ja się wyleczyłam z wirusa typu "B", którego mi wszczepiono w szpitalu! Sprawdzone !!! To było 20 lat temu a niedawno robiłam badania i nadal jestem zdrowa! Wynik ujemny. Jak się wyleczyłam? Piłam grzybek tybetański i pomogło!!!”


Napój mleczny produkowany przez drogocennego grzybka przypomina w smaku kefir. Jeżeli staje się bardziej kwaśny niż zwykle oznacza to, że grzybka zaczyna być za dużo. Należy wtedy zwiększyć ilość mleka, bądź pozbyć się części grzybka. W ciągu około 2 tygodni zwiększa on swoją objętość dwukrotnie. Jedna z kupujących umieściła w wystawionym komentarzu uwagę, że „kefir z grzybka fantastycznie nadaje się do robienia sosu tzatziki” :) Ja osobiście miksuję "kefir" z owocami i dodaję otrębów pszennych.


Do hodowli grzybka tybetańskiego nadaje się zarówno mleko z kartonu, jak i mleko „prosto od krowy”. Przy stosowaniu mleka z kartonu należy pamiętać, aby nie było ono odtłuszczone (najlepiej 3,2%, ale może być 1,5%).


Grzybek potraktowany metalem traci swoje właściwości i ginie. Mlekko powinno być zmieniane co 24 godziny. Z praktyki wiem, że nawet po 7 dniach nie zmieniania mleka grzybkowi nic się nie stało (tylko powstały napój nie nadawał się do picia).


Grzybka wysyłam tylko w Poniedziałki i Wtorki przesyłką POLECONĄ PRIORYTETOWĄ, aby nie przeleżał on przez weekend na poczcie. Znajduje się on w szczelnym sterylnym słoiczku w kopercie bąbelkowej - jest więc zabezpieczony przed wyschnięciem i ewentualnym uszkodzeniem mechanicznym.

Jeżeli jeszcze się wahasz zobacz jak oceniają mój towar ci którzy już go kupili:

Oferowana ilość grzybka to 1 łyżeczka- porcja na 150ml mleka.

Po zakupie numer konta dostaniesz w mailu od allegro.

Wszelkie prawa zastrzeżone, zakaz kopiowania opisu oraz grafiki mojego autorstwa.

GRZYBEK TYBETAŃSKI + KSIĄŻKA = Zdrowy Zestaw !



Przedmiotem aukcji jest również książka w wersji elektronicznej "Grzybek tybetański - pytania i odpowiedzi". Wiedza na temat grzybka tybetańskiego podana w przejrzysty sposób w formie pytań i odpowiedzi. Odpowiedzi na pytania powstały na bazie kilkuletniego doświadczenia w hodowli i stosowaniu grzybka tybetańskiego oraz wielu uwag nadesłanych przez hodujących grzybka.



Każda osoba chcąca korzystać z dobrodziejstw cudownego grzybka tybetańskiego powinna zapoznać się z zawartymi w tym ebooku informacjami, które zostały podzielone na kilka rozdziałów:




W tym rozdziale przedstawiono podstawową instrukcję hodowli grzybka tybetańskiego "krok po kroku" razem z ilustrującymi cały przebieg zdjęciami.






Rozwiewamy wszelkie wątpliwości na temat hodowli grzybka. Jakie mleko stosować? Czy słoik myć płynem do mycia naczyń i czy trzymać go w nasłonecznionym miejscu? Jaka powinna być konsystencja gotowego napoju i czy można go robić na bazie mleka koziego czy sojowego? Dlaczego grzybek raz jest większy, a innym razem ulega rozdrobnieniu?




Co wolno robić, a czego należy unikać? Czym może skutkować kontakt grzybka z metalem? Czy grzybka wolno płukać gorącą wodą? Czy można grzybka dotykać palcami i czy mleczny napój mogą pić osoby nietolerujące mleka? Czy dym papierosowy wpływa na grzybka i czy mogą go stosować osoby chore na cukrzycę?



W jakich ilościach można spożywać napój z grzybka i jakie mogą być konsekwencje "przedawkowania"? Kiedy pić mleczny napój, rano czy wieczorem? Czy grzybek tybetański i grzyb herbaciany Kombucha mogą być stosowane jednocześnie? Dlaczego wskazane jest robienie przerw w kuracji? W jaki sposób można urozmaicić smak mlecznego napoju z grzybka? Czy można go słodzić bez utraty właściwości leczniczych?



Co zrobić z grzybkiem w czasie długiej przerwy w przyjmowaniu mlecznego napoju, lub w czasie krótkiego wyjazdu? W jaki sposób mrozić grzybka? Ile czasu może spędzić z zamrażalniku? W jaki sposób go rozmrozić? Jak zasuszyć grzybka? Jak zabezpieczyć grzybka w podróży?



Do produkcji jakich potraw można używać mlecznego napoju z grzybka? Jak zrobić domowy twaróg bez mleka prosto od krowy?



Jakie maseczki, peelingi i maski do włosów można zrobić na bazie mlecznego, zdrowotnego napoju z grzybka?


Publikacja w formacie pdf zostanie przesłana na adres email w ciągu 24 godzin od zaksięgowania wpłaty.


Liczba stron: 56
Jestem wyłącznym autorem - książka w wersji elektronicznej to darmowy dodatek do grzybka - praktyczne porady, materiały, zdjęcia oraz opis nie łamią w żaden sposób prawa polskiego.
Wszystkie próby, kopiowania, cytowania i odsprzedaży zabronione.





Dodano 2[zasłonięte]010-09 23:07
W przypadku wyboru wysyłki POBRANIOWEJ --> grzybek zostanie wysłany za pobraniem, a publikacja elektroniczna zostanie wysłana na maila po zaksięgowaniu wpłaty przez listonosza !!!