Witam na mojej aukcji
dotyczy 1 łyżki stołowej grzybka
Grzybek tybetański
posiada wspomagające własności lecznicze m.in.
1. Reguluje przemianę materii. 2. Leczy choroby serca i naczyń wieńcowych, zawały, rozkłada cholesterol w naczyniach tętniczych. 3. Leczy choroby wątroby, trzustki i śledziony. 4. Leczy choroby nerek i przewodu moczowego. 5. Leczy choroby dróg żółciowych. 6. Leczy wszystkie choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy. 7. Wytwarza antybiotyki i leczy stany zapalne. 8. Obniża i reguluje ciśnienie krwi. 9. Wstrzymuje wzrost komórek nowotworowych. 10. Reguluje stany zmęczenia i wyczerpania.
Sposób użycia
1 łyżkę stołową -porcję -grzybka zalać w naczyniu mlekiem ok. 300 ml.
Następnie zaobserwować po 1 dniu czy mleko nam się skwasiło tzn. czy ma koegzystencję i smak dobrego gęstego kefirku
( w międzyczasie pomieszać drewnianą lub plastikową łyżką ) .
Jeśli uznamy, że jest dobre do picia to należy przecedzić przez sitko (plastikowe)
a grzybek na sitku wypłukać zimną wodą
Grzybek zalać ponownie świeżym zimnym mlekiem do następnego skwaszenia.. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Mleczko skwaszone najlepiej sobie pić wieczorem przed spaniem .
Grzybek dobrze hodowany szybko rośnie. Po ok 14 dniach podwaja się (można zwiększać ilość mleka) lub podzielić do innego naczynia.
Sposób kuracji:
Pić mleko z grzybka przez 20 dni bez przerwy. Następnie zrobić 10 dni przerwy i powtórzyć cykl 20 dniowy. W razie potrzeby kuracje przeprowadzić kilkakrotnie do zupełnego wyzdrowienia.
Gdy chcę się mieć przerwę to należy grzybek włożyć do słoiczka, zalać zimną wodą z mlekiem w proporcji 1 część mleka 3 części wody .Wstawić do lodówki na czas przerwy. Na dłuższy okres grzybka można zamrozić.
Przesyłka w płynnej pożywce gwarantującej jego żywotność
W prezencie łyżeczka plastikowa + przepis
|