Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI, kombucha, algi morskie, GRATIS

23-01-2012, 10:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 15 zł      Aktualna cena: 15 zł     
Użytkownik Ta-Ma-Ja
numer aukcji: 2044122592
Miejscowość Świętochłowice
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 3    Wyświetleń: 117   
Koniec: 17-01-2012 22:51:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 

 

 

Witam serdecznie,



Przedmiotem mojej aukcji GRZYBEK TYBETAŃSKI (1 łyżeczka, która starcza na 150ml mleka).
Drogą elektroniczną wysyłam konspekt ze szczegółowym opisem hodowli, spożywania i kuracji, przepisy m.in. na różne maseczki i kuracje (domowe SPA), przepis na domowy twaróg z grzybka itp.




Algi Morskie i Grzybek Tybetański sposobem na zdrowie!


Kto z nas nie chciałby żyć lepiej i uniknąć wielu chorób? Każdy! Życie człowieka nie jest łatwe, obowiązki i sprawy, które pochłaniają naszą uwagę i cenny czas często wywołują w nas stres. Człowiek zabiega o dobry wygląd i zdrowie za bardzo duże pieniądze, nie wiedząc, że istnieje alternatywa na wiele zabiegów, maseczek i wyrafinowanych kosmetyków. Od wieków sprawdzonym sposobem na zachowanie zdrowia i urody (ELIKSIREM MŁODOŚCI) są algi morskie i grzybek tybetański.

 

 

 

GRZYBEK TYBETAŃSKI




 

 

 

TROCHĘ INFORMACJI O GRZYBKU TYBETAŃSKIM





 

 

 

Grzybek wywodzi sie z miasta, gdzie ludzie żyją zgodnie z naturą i dzięki temu dożywają sędziwego wieku. Jest to Kaukaz. Ludzie żyjący w górskich wioskach odkryli go przy produkcji zsiadłego mleka i zaczęli stosować wzmacniając swoje organizmy. Jak głosi pewna historia grzybek, został rozpowszechniony na cały świat, po tym jak Niemka Helen Sprendler przebywająca przez 5 lat w Indiach pokonała nowotwór wątroby. Za ofiarowanie życia, przyjęła misję od tybetańskiego mnicha, by cały świat dowiedział się o cudownych właściwościach grzybka.





 

 

POZYTYWNY WPŁYW GRZYBKA NA LUDZKI ORGANIZM:


1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.
4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komorek nowotworowych.
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.
10. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
11. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.
12. Łagodzi skutki stresu.
13. Zwiększa libido.
14. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.
15. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
16. Pomaga walczyć z bezsennością.
17. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.






 

HODOWLA GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO





 

 

 

PO OTRZYMANIU GRZYBKA:
Należy go bezzwłocznie wypłukać pod bieżącą wodą, a następnie zalać mlekiem według proporcji – 1 łyżeczka grzybka na 100ml mleka pełnotłustego (3,2%, najlepiej z kartonu lub mleka „prosto od krowy”) i odstawić w zaciemnione miejsce o temperaturze pokojowej na 24-48godzin. Pierwszy kefir należy wylać – NIE PIĆ !





 

 

NASTĘPNIE:
Łyżeczkę grzybka umieść w szklance lub innym szklanym naczyniu i zalej 150-200ml mleka nie gotowanego . PO 24 godzinach przecedź powstały kefir przez plastikowe sitko. Do pielęgnacji grzybka – tak jak w przypadku alg – używaj wyłącznie plastikowych lub drewnianych sit czy łyżeczek (grzybek, którego systematycznie traktuje się metalem – traci swoje właściwości i ginie). Wyprodukowany przez grzybka kefir należy wypić, natomiast grzybka dobrze wypłucz na sitku pod bieżącą, chłodną wodą. Należy go płukać tak długo, aż woda, wyciekająca z sitka będzie czysta a nie „mleczna”. Grzybka zalej ponownie świeżym mlekiem i odstaw, najlepiej najlepiej zacienione miejsce o temperaturze pokojowej, na 24 godziny. Naczynie, w którym znajduje się grzybek i mleko możesz nakryć gazą. POWSTAŁY KEFIR MOŻNA OD TEJ PORY PIĆ.

 

 

KEFIR Z GRZBKA - KURACJA
Kefir z grzybka pijemy przez 20 dni raz dziennie, najlepiej wieczorem przed snem. Po 20 dniach robimy 10 dni przerwy i jeżeli zajdzie potrzeba, kurację powtarzamy do skutku (przeważnie przez kilka miesięcy, ale często już po 2-3 kuracjach, występuje poprawa stanu zdrowia).






 

 

UWAGA: Grzybek nie może mieć styczności z metalem, bo to go zabija, nie powinien stać w zalewie dłużej niż 48h. Grzybek wzrasta, więc należy zwiększyć ilość mleka lub zmniejszyć ilość grzybka.


Grzybek hodowany jest w bardzo higienicznych warunkach. Wysyłam go w woreczku strunowym, kartoniku i w kopercie bąbelkowej. Wysyłka po zaksięgowaniu wpłaty na konto w poniedziałki i wtorki, gdyż to "żywy towar" i zbyt długi pobyt na poczcie może im zaszkodzić.


Zapraszam do licytacji oraz na pozostałe moje aukcje.




GRZYBEK TYBETAŃSKI, kombucha, algi morskie, GRATIS

 

 

 
 

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealledarmowe panele aukcyjne