Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grzybek tybetański i kombucha duże porcje/2w1/

17-05-2014, 18:33
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 11 zł     
Użytkownik janecza3
numer aukcji: 4250639365
Miejscowość Internet
Zostało sztuk: 3    Wyświetleń: 1   
Koniec: 24-05-2014 18:21:44

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM  NA MOJEJ AUKCJI

 SERDECZNIE ZAPRASZAM DO LICYTACJI



Przedmiotem aukcji jest zestaw-grzybek tybetański i kombucha.


dodatkowo jako gratis drugi zestaw

GRZYBEK JOGÓW HINDUSKICH (GRZYBEK TYBETAŃSKI)

Grzybek ten posiada następujące właściwości lecznicze:

  1. Reguluje przemianę materii.
  2. Leczy choroby serca i naczyń wieńcowych, zawały, rozkłada       cholesterol w naczyniach tętniczych.
  3. Leczy choroby wątroby, trzustki i śledziony.
  4. Leczy choroby nerek i przewodu moczowego.
  5. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie żółciowe.
  6. Leczy wszystkie choroby przewodu pokarmowego, wrzody  żołądka i dwunastnicy.
  7. Wytwarza antybiotyki i leczy wszystkie stany zapalne.
  8. Obniża i reguluje ciśnienie krwi.
  9. Wstrzymuje wzrost komórek nowotworowych.
10. Reguluje stany zmęczenia i wyczerpania.
11. Hamuje proces starzenia się komórek.
12. Posiada wszystkie niezbędne do życia witaminy. 

Sposób użycia dla jednej osoby

2 łyżeczki tego grzybka w słoiku zalać 0,25l mleka nie gotowanego. 
Po 24 godzinach przecedzić przez niemetalowe sitko i mieszać niemetalową łyżeczką.
Mleko wypić, a grzybek na sitku dobrze wypłukać pod bieżącą zimną wodą aż będzie biały i podobny do gotowanego ryżu. 
Grzybek zalać ponownie świeżym mlekiem na następne 24 godziny. 
Słoik nakryć gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej.

Uwagi

Grzybek nie wypłukany po 24 godzinach i nie zalany mlekiem traci swoje właściwości i ginie, a zdrowy grzybek po 17 dniach 
podwaja się i można odstąpić go innej osobie. Jeżeli nie pije się tego napoju, należy codziennie zalewać go nowym mlekiem
 (tyle mleka aby grzybek lekko pływał). Mleko zmieniamy codziennie.

Sposób kuracji

Pić mleko przez 20 dni bez przerwy, najlepiej przed snem. Następnie zrobić 10 dni przerwy i znów pić przez 20 dni. 
W razie potrzeby kurację przeprowadzić kilkakrotnie. Ten skuteczny środek leczniczy zasługuje na uznanie i rozpowszechnianie.

Historia

Jak głosi pewna historia GRZYBEK MNICHÓW TYBETAŃSKICH przywiózł do Polski profesor Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat 
przebywał w Indiach. Tam ciężko chorował na raka wątroby, został całkowicie wyleczony tym grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. 
Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep tego grzybka.Artykuły
zaczerpnięte z "Poradnika Uzdrawiacza" Luty 2000 nr 2/87

 


Cudowny grzyb herbaciany Kombucha

 

Niezbędne składniki:

- 1 sztuka grzyba Kombucha,
- naczynie do fermentacji (najlepiej litrowy słoik),
- odrobina starej cieczy z Kombuchy, tzw. Starter, który ułatwi i przyspieszy proces fermentacji/można i bez startera/,
- 1 łyżeczka / torebka herbaty,/Najlepiej stosować herbatę liściastą./
- 800 ml wody,
- 100-125 g cukru,
- gaza do zabezpieczenia słoika,
- gumka recepturka.

               1. ZAGOTUJ WODĘ I ZAPARZ HERBATĘ

Dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw do wystygnięcia. Przelej herbatę do naczynia, w którym będzie prowadzona fermentacja.

2. WŁÓŻ GRZYBA DO HERBATY

Jasną stroną do góry, dolej starter (niekonieczne), i zabezpiecz słoik za pomocą gazy i gumki recepturki.

Pozostaw całość na 8-12 dni. Napój jest dojrzały, gdy po poruszeniu słoja nie unoszą się bąbelki.


3. PRZEFILTRUJ DOJRZAŁY NAPÓJ

Przy pomocy filtra do kawy przefiltruj i przelej napój do butelki. Butelkę (nieszczelnie zamkniętą) umieść w lodówce.

Grzyba umyj letnią wodą aby zmyć wszystkie skazy, oddziel nowego grzyba od starego

i rozpocznij produkcję nowej porcji napoju.


Właściwości napoju z kombuchy


- wzmacnia układ immunologiczny
- wspomaga zwalczanie łuszczycy
- wspiera profilaktykę przeziębień
- mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych
- hamuje również rozwój grzybicy jelit (zakażenia drożdżakowe, kandydoza itp.)
- reguluje przemianę materii
- reguluje ciśnienie krwi
- odtruwa organizm
- wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej
- przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu
- cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone,

   dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej)
- zmniejsza objawy menopauzy
- dodaje siły i poprawia koncentrację
- wzmacnia organy: serce, siłę widzenia, stawy, skórę oraz włosy
- łagodzi objawy reumatyzmu
- zmniejsza ryzyko nowotworów
- efektywnie pobudza ślinę i soki trawienne w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit
- wpływa kojąco na układ nerwowy
- skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami
- pomaga w leczeniu astmy
- zmniejsza poziom cholesterolu
- łagodzi objawy migreny



UWAGA!
Osoby cierpiące na pewne bardzo rzadkie schorzenia krzepliwości krwi

powinny bezwzględnie skonsultować zamiar zażywania napoju z prowadzącym lekarzem,

jako, że napój ten oczyszcza i rozrzedza krew, co w normalnym przypadku jest bardzo pożądane.

 

Wysyłam od poniedziałku do środy i przepisy na maila.

kliknij, aby powiększyćZdjęcia przedmiotu


Grzybek tybetański i kombucha duże porcje/2w1/