Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI DUŻA PORCJA ULOTKI PRZEPISY HIT

09-05-2014, 0:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 7.99 zł     
Użytkownik Top-Gardens
numer aukcji: 4196026186
Miejscowość kamionka
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 48   
Koniec: 09-05-2014 00:42:17

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



 

 

Witam serdecznie na mojej aukcji!


 

Grzybki tybetańskie znane są na świecie od setek lat.

O ich właściwościach leczniczych jako pierwsi przekonali

się tybetańscy mnisi.

Podobno to dzięki piciu kefiru z grzybka zachowali

długowieczność oraz cieszyli się wybitnym zdrowiem.

 photo Kefir_zpsfd0414d2.jpg

Grzybki tybetańskie są to naturalne skupiska wielu populacji

symbiotycznych mikroorganizmów  o specyficznych

właściwościach.

 

Możesz stworzyć własną, domową fabrykę tego

mlecznego, zdrowotnego napoju.

Wystarczy tylko łyżeczka prezentowanego grzybka

tybetańskiego, który możesz nabyć na mojej aukcji

w bardzo niskiej cenie!

 

 

Kefir z grzybka tybetańskiego, w odróżnieniu od

komercyjnie produkowanych kefirów, które nabyć

można w sklepie jest bogaty w białka, wapń, witaminy

z grupy B, witaminę K oraz minerały takie jak fosfor,

wapń i magnez.

Spektrum korzystnych mikroorganizmów zawartych

w sklepowych kefirach jest znacznie bardziej ograniczone.

 

Większość z nich nie zawiera także żywych kultur

drożdży, co zmienia charakter fermentacji,

a w konsekwencji ich mikroflora, skład i właściwości nie

są tak wszechstronne, jak w przypadku kefiru

otrzymanego z ziaren grzybka tybetańskiego, którego

dużą porcję możesz zakupić na tej aukcji.

 

Ziarna kefirowe grzybka tybetańskiego przypominają

w wyglądzie malutkie różyczki kalafiora o wymiarach

od 3 mm do 2 cm i nieregularnym kształcie i barwie od

białej do żółtawej. Są to symbiotyczne układy

wyselekcjonowanych mikroorganizmów – głównie

bakterii i drożdży utrzymywanych w tzw. kefiranie,

który jest substancją utrzymującą strukturę

ziarna kefirowego.

 photo Kefir2_zps63bfd25c.jpg

Zalane mlekiem i pozostawione w cieple powodują jego

fermentację, a w efekcie otrzymujemy probiotyczny,

doskonale wspomagający trawienie, napój.

 

Już po 24 godzinach od zalania grzybków tybetańskich

zwykłym mlekiem można cieszyć się własnym kefirem.

Jego smak jest lekko kwaśny, przypomina dawne

„kwaśne mleko”. Jest też delikatnie gazowany.

Najlepiej smakuje schłodzony.

 

Produkowanie tego smacznego i zdrowego napoju jest

bardzo proste i możliwe do wykonania w domu.

 

Właściwości kefiru wyprodukowanego z grzybków

tybetańskich są imponujące:

-hamuje starzenie komórek

-poprawia wygląd skóry, paznokci i włosów

-jest źródłem wielu witamin

-poprawia przemianę materii

-poprawia libido

-łagodzi skutki alergii

-pobudza działanie układu odpornościowego

-zapobiega powstaniu miażdżycy

-oczyszcza układ moczowy

-pobudza działanie układu odpornościowego 

-wpływa pozytywnie na układ sercowo-naczyniowy 

-poprawia pracę nerek

-pomaga walczyć z bezsennością

-wspomaga leczenie chorób układu krążenia

-przynosi ulgę przy oparzeniach słonecznych, gdy stosujemy

go jako okłady

-reguluje ciśnienie tętnicze i poziom glukozy we krwi

-hamuje wzrost komórek nowotworowych

-leczy stany zapalne w organizmie

-wpływa pozytywnie na mięśnie, stawy oraz kości.

-leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie

zalegające w woreczku żółciowym

-pomaga walczyć z bezsennością, wyczerpaniem i stresem

-łagodzi choroby przewodu pokarmowego, tj. wrzody żołądka

i inne,

-rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych

-wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego

antybiotyki

-oczyszcza i odtruwa organizm

-leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki 

-eliminuje stany zmęczenia i wyczerpania

Grzybek tybetański - przeciwwskazania

-nadużywanie alkoholu

-nietolerancja produktów mlecznych (nietolerancja laktozy)

-stosowanie leków (zwłaszcza antybiotyków)

-osoby cierpiące na cukrzycę, stosujące preparaty insuliny

ciąża – brak przeciwwskazań, ale stosowanie kefiru najlepiej

skonsultować z lekarzem!

 

Grzybek tybetański - hodowla krok po kroku:

 

1. Do szklanego słoika włożyć dwie łyżeczki grzybka.

Następnie zalać szklanką nieprzegotowanego, zwykłego,

najlepiej nieodtłuszczonego mleka 3,2%.

Dobrze nadaje się, (a nawet lepiej) mleko „prosto od krowy”.

 

Proporcje: na każdą łyżeczkę grzybka potrzeba 150 ml mleka

 

2. Wlot słoika przykryć gazą i zabezpieczyć gumką recepturką.

 

3. Odstawić słoik na 24h w temperaturze pokojowej

(18-24 oC).

 

4. Po dobie kefir przemieszać i grzybka odcedzić na sitku.

 

5. Grzybka przepłukać letnią wodą

i ponownie umieścić w słoiku.


Cykl powtarzać. Mleko należy zmieniać co 24 godziny.

 

 

UWAGA:

 

Podczas hodowli grzybka tybetańskiego nie należy stosować

żadnych metalowych przedmiotów - grzybek potraktowany

metalem traci swoje właściwości i ginie.

Można używać przedmiotów drewnianych, plastikowych

i szklanych.

 

Pozyskany po 24 godzinach napój nadaje się

natychmiast do picia lub po schłodzeniu w lodówce.

Najlepiej go spożyć w ciągu kolejnej doby.

Jeżeli staje się bardziej kwaśny niż zwykle oznacza to,

że grzybka zaczyna być za dużo.

Należy wtedy zwiększyć ilość mleka, bądź pozbyć się

części grzybka.

W ciągu około 2 tygodni grzybek tybetański zwiększa on

swoją objętość dwukrotnie.

 

Kuracja grzybkiem tybetańskim.

Kurację zaczynamy od picia małych ilości kefiru i uważnie

obserwujemy reakcję własnego organizmu na probiotyki, które

wraz z kefirem zasiedlać będą układ pokarmowy.

 

Powinna trwać 20 dni, po których następuje

10-cio dniowa przerwa.

 

Kurację powtarzamy nawet przez 5-6 m-cy.

W okresach 10 dniowych przerw nadal zmieniamy grzybkowi mleko i powtarzamy zabiegi

związane z hodowlą, choć nie pijemy kefiru.

 photo Kefir3_zps5080a3f1.jpg

Podczas hodowli grzybek rośnie i zwiększa swoją objętość,

więc można się nim podzielić lub produkować i wypijać większe

ilości napoju, czy spożytkować jego nadmiar zgodnie z

podanymi w ulotce dołączonej do grzybka przepisami

kulinarnymi i kosmetycznymi.

 

Grzybka można też mrozić, jeśli planujemy np. dłuższą

przerwę w stosowaniu kuracji.

Po kilku dniach od rozmnożenia odzyskuje dawną „formę”

 

Przedmiotem aukcji jest DUŻA PORCJA grzybka

tybetańskiego (2 łyżeczki), która wystarczy

na 300 ml mleka!

 

DOŁĄCZAM GRATIS przepis na jego hodowlę oraz różne

przepisy kulinarne i kosmetyczne, dotyczące

wykorzystania grzybka tybetańskiego

w formie ulotki.

 

Służę również pomocą w hodowli.

 

-------------------------------------------------------------

LICZBA SZTUK OGRANICZONA!

JEST TO NAJLEPSZA OFERTA NA ALLEGRO!

2 ŁYŻECZKI GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO W CENIE 1!

-------------------------------------------------------------

 

Jeśli interesuje Cię ogrodnictwo lub jesteś

działkowiczem, zapraszam też na inne moje aukcje.

 

Znajdziesz tam ciekawe i rzadkie rośliny w bardzo

niskich cenach.

 

Zapraszam!