Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI + ALGI MORSKIE + ULOTKA GRATIS

07-02-2014, 18:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 6.87 zł     
Użytkownik easymoneyallegro
numer aukcji: 3926961234
Miejscowość Olsztyn
Wyświetleń: 37   
Koniec: 07-02-2014 18:04:27

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest Grzybek Tybetański

Porcja 2 łyżki wystarczą na 300 ml mleka + Algi Morskie Porcja 3 łyżki wystarczająco na 1 litr wody + Ulotka z instrukcją hodowli i przepisy.



Wysyłka GRATIS ! natychmiast po rozpoznaniu wpłaty od poniedziałku do środy priorytetem!

Zapewnia to najszybszy transport grzybka i świeżość. Masz pytanie zadzwoń 534 [zasłonięte] 739.


WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO:

1. Reguluje przemianę materii w organizmie
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych
4. Jest probiotykiem, leczy wszystkie stany zapalne w organizmie
5. Wytwarza interferon- substancję zwalczającą wirusy
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi
8. Leczy wątrobę, śledzionę i trzustkę
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe
10. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy
12. Eliminuje stany zmęczenia, wyczerpania, łagodzi skutki stresu
13. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie
14. Wzbogaca mleko w witaminy, stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.


DO HODOWLI POTRZEBUJESZ:


- 2 łyżki grzybka na 300 ml mleka,
- słoik lub inny niemetalowy pojemnik,
- mleko (nie gotowanego),
- plastikowa lub drewniana łyżka,
- sitko niemetalowe lub gaza do odcedzenia napoju od grzybka.

 

HODOWLA


1. Zalać w słoiku porcję (ok. 2 łyżki) grzybka szklanką mleka,


2. Po 24 godzinach przemieszać i przecedzić przez sitko lub gazę (otrzymany w ten sposób napój mleczny przypominający konsystencja i wyglądem kefir nadaje się do spożycia),


3. Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą, do momentu, gdy woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta,


4. Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalej mlekiem na 24 godziny,
(nie zakręcać słoika, można go przykryć gazą lub papierowym ręcznikiem).


Gdy napój stanie się zbyt kwaśny należy zmniejszyć ilość grzybka zalewanego mlekiem.


KURACJA

 

Zalecana kuracja powinna trwać 20 dni, a mleczny napój najlepiej pić przed snem. Można zrobić 10 dni przerwy i powtarzać wielokrotnie kurację. Znam ludzi, którzy piją napój od 15 lat i bez tego nie wyobrażają sobie życia w pełnym zdrowiu.

W czasie dziesięciodniowej przerwy między kuracjami, gdy nie pijemy „kefirku z grzybka”, należy zalewać go taką ilością mleka, aby był przykryty, w tym czasie należy mleko również zmieniać co 24 godziny.

ALGI MORSKIE


Co potrzebne będzie do hodowli

  1. Około 1 litra letniej wody (mineralnej niegazowanej lub zwykłej wody z kranu po przegotowaniu – w przypadku kranówki najlepiej jest używać filtra, aby ograniczyć ilość chloru zawartego w wodzie) – ideałem byłaby czysta woda np. źródlana;
  2. Około 4 łyżeczek cukru;
  3. 6-8 sztuk rodzynek (zamiennie można użyć suszonej figi lub dwóch suszonych moreli)
  4. Szklany słoik lub pojemnik z oddychającym wieczkiem (może być gaza, ściereczka lub ręcznik papierowy zamiast wieczka);
  5. Niemetalowe sitko;
  6. Niemetalowa łyżka.
Zasady hodowli


  1. Kryształki japońskie przepłucz zimną bieżącą wodą na plastikowym sitku.
  2. Zalej w słoiku lub naczyniu szklanym cukier niewielką ilością gorącej wody i rozmieszaj cukier aż do całkowitego rozpuszczenia.
  3. Dopełnij słodki roztwór zimną wodą, aby otrzymać około 1 litra słodkiego płynu o letniej temperaturze.
  4. Dodaj do słoika z gotowym płynem dwie łyżki przepłukanych kryształków oraz suszone owoce (6-8 rodzynek lub dwie morele lub suszoną figę).
  5. Słoik lub naczynie przykryj gazą lub filtrem (np. takim do parzenia kawy), by zapewnić dostęp powietrza, ale także zabezpieczyć przed zabrudzeniami.
  6. Odstaw naczynie na 24-48 godzin w ciepłe miejsce.
  7. Po 24-48 godzinach przemieszaj go plastikową lub drewnianą łyżką i przecedź przez plastikowe sitko – napój nadaje się natychmiast do picia lub po schłodzeniu w lodówce (najlepiej spożyć w ciągu kolejnej doby). Można pokusić się o przygotowanie smakowego kefiru wodnego – przepisy wkrótce w kolejnych wpisach.
  8. Kryształki przepłucz zimną bieżącą wodą na plastikowym sitku.
  9. Ponownie przygotuj słodki płyn i zalej nim kryształki dodając suszone owoce (owoce zmieniaj raz w tygodniu).

    UWAGI:

    Optymalna temperatura hodowli to 18-25 °C (temperatura pokojowa).

    Do hodowli kryształków używaj niemetalowych przedmiotów !!!

    Woda stosowana do hodowli to najlepiej krystalicznie czysta woda źródlana świeżo pobrana ze źródła. Można z powodzeniem jednak używać niegazowanej wody mineralnej lub po prostu przegotowanej wody z kranu. Kranówkę przed przegotowaniem dobrze jest wcześniej przefiltrować w filtrze do wody.

    Owoce (rodzynki, morele lub figi) zmieniamy raz na tydzień.

    Kurację zaczynamy od picia małych ilości wodnego kefiru i uważnie obserwujemy reakcję własnego organizmu na probiotyki, które wraz z kefirem zasiedlać będą układ pokarmowy. Dzięki stopniowemu zwiększaniu dziennych dawek wodnego kefiru uniknąć można czasem występującej zbyt gwałtownej reakcji (np. zbyt wolnych stolców) na początku stosowania kuracji.

    Kuracja może trwać dowolnie długo, lecz skutki odczuwalne powinny być po kilku pierwszych miesiącach stosowania (4-6 m-cy).

    Podczas hodowli kryształki rosną i zwiększają swoją objętość, więc można się nimi podzielić lub produkować i wypijać większe ilości napoju, czy spożytkować jego nadmiar zgodnie z podanymi na stronie przepisami.

    Zalewając większą ilość kryształków mniejszą ilością płynu skracamy czas produkcji napoju (np. po 12h zamiast po 24h). Prawidłowo powinien on mieć smak podobny do odgazowanego lekko musującego szampana (proporcja 2 łyżki kryształków na 1 litr płynu po 24 h). Jeśli kryształków jest dużo, a płynu mało, to napój otrzymamy szybciej, a przetrzymując dłużej kryształki 24 godzinna fermentacja będzie bardzo zaawansowana, a smak napoju bardziej kwaśny/octowy.

    Kryształki japońskie można mrozić lub suszyć, jeśli planowana jest np. dłuższa przerwa w piciu wodnego kefiru.