Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grzybek tybetański +Algi morskie+przepis gratis

25-12-2014, 18:56
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.50 zł     
Użytkownik Zeton6
numer aukcji: 4889933306
Miejscowość mirzec
Wyświetleń: 46   
Koniec: 25-12-2014 18:17:12

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM NA MOJEJ AUKCJI OFERUJĘ:

GRZYBEK TYBETAŃSKI 1 ŁYŻECZKA NA 1/4 LITRA MLEKA Z GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO WYTWARZAM SMACZNY NATURALNY JOGURT. Z TEGO JOGURTU WYTWARZAM PO DELIKATNYM OGRZANIU WŁASNY TWARÓG.

Grzybek tybetański Grzybek znany jest na świecie od setek lat, a o jego właściwościach leczniczych jako pierwsi przekonali się tybetańscy mnisi. Podobno to dzięki piciu kefiru z grzybka cieszyli się wybitnym zdrowiem i zachowali długowieczność. Kuracja kefirem z grzybka tybetańskiego powinna trwać 20 dni. Co wieczór przed snem należy wypijać odcedzony kefir. Po 20 dniach zrobić 10-dniową przerwę. Kurację można prowadzić 5-6 miesięcy.

Napój z grzybka (kefir) jest bogaty w białko, witaminy, minerały, aminokwasy i enzymy. Witaminy zawarte w kefirze z ziaren grzybka tybetańskiego są ponadto łatwo przyswajalne przez organizm, bo są składnikami naturalnie otrzymanego produktu. Podkreśla się następujące właściwości kefiru otrzymanego z ziaren grzybka tybetańskiego:

– antybakteryjne,

– antygrzybiczne,

– antynowotworowe,

– przeciwzapalne, –

podnoszące odporność.

Jak pisze dr. Susanne Ehlers o terapii grzybami leczniczymi w tym również grzybkiem tybetańskim: (…) w przeciwieństwie do medycyny konwencjonalnej, terapia grzybami leczniczymi jest ukierunkowana na przywrócenie zdrowia poprzez tak zwaną homeostazę. Pojęcie to oznacza równowagę wszystkich stale przebiegających procesów w organizmie, np. równowagę mineralną, enzymatyczną, hormonalną, wodną, elektrolityczną i immunologiczną. Grzyby witalne mają zatem właściwości regulujące, tzn. u ludzi z wysokim ciśnieniem powodują wyrównujące obniżenie ciśnienia, u tych ze skrajnie niskim ciśnieniem krwi – podwyższenie ciśnienia. To samo odnosi się do stanu psychicznego, trawienia, cholesterolu, alergii, nowotworów…! -

Regularne spożywanie kefiru:

– reguluje przemianę materii ,

– leczy choroby przewodu pokarmowego,

wrzody żołądka i dwunastnicy,

– działa oczyszczająco wspomagając detoksykację organizmu oraz łagodząc objawy alergii,

– wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych,

– rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych,

– reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi,

– stymuluje działanie układu odpornościowego,

– hamuje wzrost komórek nowotworowych,

– leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki ,

– zbawiennie działa na nerki , pęcherz i przewody moczowe ,

– leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym ,

– leczy stany zapalne wytwarzając naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki,

– wytwarza interferon zwalczający wirusy,

– hamuje i leczy infekcje grzybicze

– drożdżyca narządów płciowych, grzybica stóp,

– wpływa pozytywnie na stan skóry, włosów i paznokci,

– eliminuje stany zmęczenia i wyczerpania,

– łagodzi skutki stresu,

– pomaga walczyć z bezsennością,

– zwiększa libido,

– hamuje proces starzenia się komórek,

– przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych (stosowany zewnętrznie).

Kefir może również pomóc wyeliminować niezdrowy wpływ spożywania złej jakości żywności, jaką czasem (rzadziej lub częściej, świadomie lub nieświadomie) dostarczamy swojemu organizmowi – myślę tu o nie tylko o „fast food-ach”, ale również o wysokoprzetworzonej żywności o niskich wartościach odżywczych oraz wysokim nasyceniu konserwantami i sztucznymi dodatkami barwiącymi, czy smakowymi. Przez regularne picie kefiru organizm staje się lepiej odżywiony i zrównoważony.

Grzybek tybetański - hodowla

Wziąć szklany słoik, włożyć do niego 2 łyżeczki grzybka. Zalać 1 szklanką zwykłego, nieprzegotowanego mleka (1 łyżeczka grzybka = 150 ml mleka). Przykryć gazą, zabezpieczyć słoik gumką recepturką. Odstawić słoik na 24 h w temperaturze pokojowej (18-24 stopnie Celsjusza). Po tym czasie kefir przemieszać i grzybka odcedzić na sitku. Grzybka opłukać letnią wodą, ponownie umieścić w słoiku. Cykl powtórzyć.

WAŻNE!!! Podczas hodowli nie używamy metalowych przedmiotów - jedynie plastikowe i szklane!

Algi morskie- zastosowanie i właściwości

Właściwości zdrowotne kefiru wodnego łagodzi objawy nietolerancji laktozy

Profilaktycznie przyzakażeniach przewodu pokarmowego (Helicobacter pylori)

Wspomaga perystaltykę jelit Leczy zaburzenia przewodu pokarmowego (biegunki, zaparcia)

Ochrania i stymuluje system immunologiczny

Zapobiega i leczy alergie , AZS i astmę

Prawdopodobnie zapobiega rozwojowi raka jelita grubego

Wpływa korzystnie na szkliwo, zapobiega próchnicy

Oczyszcza organizm i chroni przed toksycznym wpływem środowiska

Stanowi bogactwo witamin (PP, biotyny, B6, kwasu foliowego)

Wspomaga i łagodzi leczenie trądziku (tonik, woda do przemywania twarzy)

Algi morskie - hodowla

Kryształy japońskie umieścić w plastikowym durszlaku.

Następnie przepłukać je pod strumieniem zimnej wody.

Umieść kryształy w plastikowym/szklanym, litrowym słoiku.

Zalej kryształy niewielką ilością ciepłej wody.

Dodaj ok. 4 łyżek cukru, rozmieszaj do rozpuszczenia się cukru.

Dopełnij roztwór zimną wodą do 1 litra (to w sumie 4 szklanki wody).

Do wody dorzuć ok. 6 rodzynek (lub 2 suszone morele lub figi).

Słoik przykryj gazą, zabezpiecz gumką recepturką.

Odstaw słoik w bezpieczne, ciepłe miejsce na 24-48 h.

Odcedź kryształki na plastikowym durszlaku.

Gotowy wodny kefir nadaje się do wypicia od razu (świeżość zachowuje do 24 h).

Powtórzyć wszystkie kroki cyklu (zalać wodą, dodać cukier itd.)

UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG


WYSYŁKA ODBYWA SIĘ W PONIEDZIAŁKI, WTORKI I ŚRODY - BY UNIKNĄĆ LEŻENIA NA POCZCIE.