Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grzybek Tybetański 2 łyzeczki + 1 gratis

21-05-2014, 14:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 10 zł     
Użytkownik bodek_kk
numer aukcji: 4240730725
Miejscowość Głogów
Wyświetleń: 8   
Koniec: 21-05-2014 14:08:24

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.10 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Grzybka wysyłam 2 razy w tygodniu - w poniedziałek i wtorek, aby nie leżakował na poczcie. 

 2 łyżeczki (10ml) = 1 szklanka mleka

Większą ilość (powyżej 4 łyżeczek wysyłam w słoiczku.

Grzybek nie może się stykać z żadnymi częściami metalowymi (ginie). Wyłącznie szkło, plastik, drewno.

 

Kuracja kefirem z grzybka tybetańskiego powinna trwać 20 dni. Co wieczór przed snem należy wypijać odcedzony kefir. Po 20 dniach zrobić 10-dniową przerwę.

 

ZASTOSOWANIE 

napoju mlecznego 


1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.

2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.
3.
Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.
4.
Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5.
Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.
6.
Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.
7.
Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8.
Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.
9.
Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.
10.
Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.
11.
Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
12.
Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.
13.
Łagodzi skutki stresu.
14.
Zwiększa libido.
15.
Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.
16.
Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
17.
Pomaga walczyć z bezsennością.
18.
Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.

 

HODOWLA 

Gdy posiadasz już cudownego grzybka tybetańskiego, możesz stworzyć własną, ·domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju.


Wystarczą do tego:

GRZYBEK TYBETAŃSKI

 - szklanka mleka (nie gotowanego),
- plastikowa lub drewniana łyżka,
- sitko,
- gaza.

-słoik

 

                                                          1. Zalać w słoiku grzybka 125 ml mleka-MOŻE BYĆ MLEKO ZE SKLEPU W WORECZKACH

2. Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko. 

3. Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą.
(aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta).
4.
Ponownie zalać świeżym mlekiem

Zalewając większą ilość grzybka mniejszą ilością mleka skracamy czas produkcji napoju (np. po 8h  zamiast po 24h). Prawidłowo powinien on mieć kwaskowaty smak podobny do kefiru lub kwaśnego mleka (proporcja 2 łyżeczki grzybka na 1 szklankę mleka na 24 h). Jeśli grzybka jest dużo, a mleka mało, to napój otrzymamy szybciej, a przetrzymując dłużej grzybka 24 godziny fermentacja będzie bardzo zaawansowana, a smak napoju bardzo kwaśny.

Grzybka można mrozić lub suszyć, jeśli planowana jest np. dłuższa przerwa w stosowaniu kuracji.

Ten mleczny napój jest źródłem probiotyków, zawiera bakterie kwasu mlekowego oraz drożdże i żywe kultury bakterii, które zasiedlając nasz  przewód pokarmowy (głównie jelita) oczyszczają go z toksyn oraz usprawniają proces trawienny. Ponadto kefir ten (w odróżnieniu od „sklepowych”, komercyjnie produkowanych kefirów) jest bogaty w białka, wapń, witaminy z grupy B (np.B1, B5, B7, B12, niacynę – B3, kwas foliowy – B9), witaminę K oraz minerały takie, jak fosfor, wapń, magnez. Spektrum korzystnych mikroorganizmów zawartych w komercyjnych „sklepowych” kefirach jest znacznie bardziej ograniczone. Większość z nich nie zawiera także żywych kultur drożdży, co zmienia charakter fermentacji, a w konsekwencji ich mikroflora, skład i właściwości nie są tak wszechstronne, jak w przypadku kefiru otrzymanego z ziaren grzybka tybetańskiego.

 

 

ZASADY HODOWLI

  1. Grzybka przepłucz zimną bieżącą wodą na plastikowym sitku aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta.
  2. Zalej w słoiku lub naczyniu szklanym dwie łyżeczki przepłukanego grzybka szklanką nieprzegotowanego mleka (jeśli jest go więcej, to proporcjonalnie dolać więcej mleka).
  3. Słoik lub naczynie przykrywamy gazą lub filtrem (np. takim do parzenia kawy), by zapewnić dostęp powietrza, ale zabezpieczyć przed zabrudzeniami.
  4. Odstaw naczynie na 24 godziny w ciepłe miejsce.
  5. Po 24 godzinach przemieszaj go plastikową lub drewnianą łyżką i przecedź przez plastikowe sitko – napój nadaje się natychmiast do picia lub po schłodzeniu w lodówce (najlepiej spożyć w ciągu kolejnej doby).
  6. Grzybka przepłucz zimną bieżącą wodą na plastikowym sitku aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta.
  7. Ponownie umieść grzybka w słoiku i zalej na 24 godziny mlekiem